Vliegenvangen: De nieuwe Vorst
____________________________________________________________

 17 januari

Generale repetitie, dag voorafgaande aan het vliegenvangen
Er wordt druk gewerkt in de zaal van La Compagnie. Een heel team is bezig met het opblazen van ballonnen, ophangen van posters, installeren van de M4 (hofkapel), maar ook de dansmariekes en leiding zijn druk doende voor de grote dag. Ik moest even slikken met de gedachten dat we de dag erop op het podium zouden verschijnen, maar ook omdat  zoveel mensen zich zo inzetten om van 18 januari een top-avond te willen maken. Complimenten naar het (ex)Vorstenpaar Michiel en Hettie. Ze hebben van afgelopen carnavalsjaar een “Skon Bont Fisje” gemaakt.

18 januari

Was het dan zover: Vliegenvangen!
Wie wordt de nieuwe vorst van CV de Vliegenmeppers. Natuurlijk was dit voor ons één van de dagen om naar uit te kijken, want gevraagd worden voor deze mooie club is een hele eer.

19 januari

Koninginneparty
Een feestavond met afscheid van koningin Gea, ze heeft haar titel met eer gedragen. Maar wie wordt dan de nieuwe koningin...

Al vroeg in de avond kwam de onthulling, het werd Koningin Saskia. Samen met haar M4 kapel, de vliegenmeppers, CV de Piëlhaan, de peeltuuters, de schaopenwaesers, de Raopers en d’n Tieleman werd het een mooie avond. Om 4.15 was het voor ons rettektet loat noar bed.

20 Januari

Receptie de Lindefluiters te Erp
12.45 werd de vorst opgehaald door zijn Adjudant Pascal. Op naar La Compagnie om te verzamelen en met de bus naar Erp te vertrekken. Het was echt vorstenweer, koud en het sneeuwde.

We arriveerde na een kleine omweg bij de Lindefluiters om prins Perry te feliciteren. Maar voorafgaande aan de felicitaties werden we eerst opgewarmd door de M4. De Polonaise is dan ook een vrij technische dans. Uiteraard hebben we nog een slaapzakkenrace gehouden, want ook al goan we mi de carnaval loat noar bed, willen we er toch warm bij liggen. Helaas konden we niet lang blijven, er stond nog meer op het programma.

Receptie CV de Knollekes te Boekel
Op naar de Knollekes om Bas d’n Urste samen met Adjudant Johan en hun vrouwen te feliciteren. Het was ontzettend leuk en gezellig. De Schrobbelèr smaakte dan ook goed. Om plaats te maken voor de andere verenigingen hebben we het feestje tijdelijk doorgezet in de zaal ernaast. Dank aan de kapellen de Opdonders, M4 en de Donderjagers voor de muziekale begeleiding. En dank aan  de Kluppels Mierlo-Hout, dat ze de vrouw van de vorst (Nicole) en de koningin (Saskia) van M4 niet hebben laten vallen tijdens het (stage)diving.

Carnaval valt of staat met goed schoeisel en na een aantal blaren op te hebben gelopen heeft de vorst het even zonder zijn vrouw moeten redden. Maar Vorst Dave is bij de meppers in goede handen.