Mekkeren (ook bij de Knollekes)
____________________________________________________________

 24 januari

Mekkeravond in de Peel
Dé ze kunne mekkeren in de peel zijn wij wel gewend van Prins Karmil. Gelukkig stonden wij er nie alleen voor om het gemekker aan te horen en gingen we met onze adjudant Pascal, Hariette, Roland en Ingrid eens horen wat ze te vertellen hadden.

Nou moet het niveau van de Knollekes de dag erop toch wel van hoog niveau zijn want het was echt TOP! De avond hebben we netjes afgesloten om 02:30 mi un kapsalon bij Taba.

25 januari

Pronkzitting bij de Knollekes in Boekel
Gezellig naar de pronkzitting met de Meppers. Het begon al met een groot plus punt want wij zaten vooraan in plaats van achteraan, ten opzichtte van de Peel. Het uitzicht in Boekel is dus stukken beter. We moeten toegeven dat het een mooi programma was van hoog niveau. Het toppunt was toch wel Jacoline die haar nieuw hit ten gehore bracht. Nu zit de vrouw van de Vorst wel te balen, want er wordt ook een nieuwe hit van haar verwacht. We geloven niet dat Tina, Hans en Peer daar om staan te springen, zelfs niet op de apres-ski avond. Natuurlijk heeft ze een mooi excuus want de ontsteking aan haar stembanden was nog steeds niet over.

De avond gingen we afsluiten mi (hoe kan het anders) soep bij de Vorst. Aangezien de eetlust van Paul groter was dan een "bekske" soep. Heeft hij ook nog een "bekske" eiersalade gekregen. We sloten de avond af om 04:45

 

 

27 januari

Receptie

Hoe voelt dat nou een receptie? Hetzelfde voor ons als trouwen, maar dan met kinderen erbij. Wat ontzettend geweldig  die reacties en felicitaties die we hebben mogen ontvangen. Het was weer eens top verzorgd. Uiteraard ook de familie bedankt voor ons nieuwe nummer.

 

26 januari

Ouderenbal St. Petrus

In de ochtend werd de zaal in carnavalsstemming gebracht, maar ’s Middag om 14,00 uur begon het feest dan echt. De bewoners kwamen na hun middagrust met velen naar het restaurant om het ouderenbal te beleven. Natuurlijk werd het bal geopend door Elly Jansen, activiteitenbegeleidster van St. Petrus en daarna kon het dan echt beginnen.

Onder muzikale begeleiding van M4 kwamen de Raad van Elf, de Dansmariekes, Vorst Dave d’n Urste en zijn vrouw Nicole, en Adjudant Pascal het podium op. Pascal heette iedereen welkom. Onze Vorst en zijn vrouw vertelden waar ze vandaan kwamen en van wie ze er inne waren.

Als eerste traden de dansmariekes op met de gardedans. De benen gingen hoog de lucht in en het publiek klapte mee van begin tot eind. Na di skon optreje betraden de Boeren en boerinnen het podium. Het koor van het Boerenspul zong een aantal prachtige oude liedjes die voor iedereen bekend waren, zoals ik droom van Brabant”. Aansluitend werd het  Boerenbruidspaar van St.Petrus gehuldigd. Dit waren Marinus en Mien vd Ven, oftewel Marinus van Cornelis van de Ven en Johanna van de Wetering en Mien van Hanneske van Ravestein en Coba Verhallen. Zij kregen uiteraard een mooie onderscheiding van onze Vorst Dave en een prachtige bos bloemen.

Nadat het vereerde boerenbruidspaar het podium had verlaten was het tijd voor een gastoptreden van Wellie uit Mariaheide kwam. Het was weer terug in de tijd met de mooie oude bekende liedjes. De één lachte, de ander klapte, er werd meegezongen en de voeten gingen op de maat mee.

Om 15.10 uur was het tijd om 2 bewoners te onderscheidingen:
De heer Rambach en mevrouw Klijs.

Er werd het een en ander over hen verteld:

Dhr. Rambach, woont al een aantal jaren in Sint Petrus. Hij slaapt ’s morgens graag uit en begint de dag met koffie. Hij is een man die houdt van gezelligheid en is daarnaast actief betrokken bij activiteiten in huis. Hij doet bijna aan alle activiteiten mee. Het half vasten in Zeeland laat hij dan ook nooit schieten. Hij kan ook erg genieten van tv kijken en een wandeling maken en is een liefhebber van voetbal, heeft dit zelf vroeger ook gedaan.