Voeten van de bank
____________________________________________________________

Donderdag 7 februari

op het programma:
- Scholenbezoek onderbouw
- Boekel-Sport

Scholenbezoek onderbouw. Hierbij moesten de dansmariekes van de Vliegenmeppers dansen bij Basisschool de Octopus. Ze danste de showdans op het nummer van Georgina Verbaan. 's Avonds was het naar Boekel Sport. Hier werd de nieuwe captain bekend gemaakt. Dailan werd onder luid gejuich uitgeroepen en maakte er een geslaagde avond van samen met carnavalsvereniging de Knollekes en uiteraard carnavalsvereniging de Vliegenmeppers.

Vrijdag 8 februari

op het programma
- Kinderoptocht

- Scholenbezoek bovenbouw
- Sleuteloverdracht
- Carnavalsopening in 't Stuupke

Scholenbezoek CV de Vliegenmeppers met vertegenwoordiging van Vorst Dave d'n Urste en Adjudant Pascal van Os, samen met Prins Bas en Adjudant Johan van de Knollekes. Eerst naar de Uilenspiegel, daarna naar de Octopus waar ook weer onze dansmariekes van de partij waren met hun mooie dans. Daarna door naar de Regenboog. Ja, een Vorst heeft een druk programma.

Om 7 uur waren we weer van de partij voor de sleuteloverdracht in het gemeentehuis. Dit werd door Pascal en Dave ontzettend mooi ingevuld met een sketch en een lied op de melodie van Gerard Maasakkers. Pierre Bos, onze burgemeester wist een aardig woordje te doen. Mijn complimenten! Gelukkig kregen we de sleutel waardoor we het carnavalsseizoen 2013 konden openen.

Het openen ging goed in 't Stuupke. De dames van de knollekes hadden roze kleding aan, de dames van de meppers in het blauw. Voor Bas van de Knollekes appeltjes Groen, gelukkig dat hij beter kan tellen! Menig persoon heeft de dansvloer ook van dichtbij mogen bewonderen, ik zal hierbij geen namen noemen Michiel!

Rond de klok van 03:00 uur vondt het vorstenpaar hun nestje.

Zaterdag 9 februari

op het programma
- Mini-meppers bal

- Carnavalsmis
- Apres Ski Party
- Gast optreden van de Heino's

Wat ontzettend mooi verkleed zagen de kindjes er weer uit. Het was dan ook een moeilijke taak om het mooist verkleedde kindje eruit te kiezen. Eigenlijk waren het allemaal winnaars.

Na het meppertjesbal op naar de Kerk voor de Carnavalsmis. De muziek en zang werd aangeleed door Koor Karakter (karakter had het zeker!) en niet vergeten de Donderjagers. Rene Aarden droeg de mis op, op zijn eigen spontane manier. Dit was ontzettend mooi, zoals een Carnavalsmis hoort te zijn!

Het dak ging eraf in La Compagnie, zo druk dat het was. Even hadden de glazen ruimte gemaakt voor de pullen. De zaal was prachtig aangekleed met zelfs een open haard. Het was druk tot in de late uurtjes want om 04:30 werd de Vorst thuis afgeleverd.

 

Zondag 10 februari

op het programma
- Optocht
- Carnavallen in La Compagnie

Iedereen verzamelen bij de Vorst op de Veenpluis waarna de Carnavalswagen de straat in kwam gereden. Onder het genot van een mooi muziekje verzorgd door M4, dronken we met z'n allen een lekker kopje koffie, aten we een hotdog, broodje eiersalade of dronken we een lekker soepje. Heerlijk Marsje of Snickertje erbij (bedankt Hein) en het feest kan beginnen.

Hierbij is ons ten gehore gekomen dat er sprake was van omkoperij aangezien koningin Saskia voor de Vorst wou in de optocht. Nu gaat het in deze Carnavals-dictatuur niet over de hoogte of nummer in de rij, maar over het feit hoe de Carnaval wordt geregeerd. Hiervoor hebben de Vliegenmeppers een prachtig parlement op de wagen staan.

Na de optocht was het op naar La Compagnie waarbij we mochten genieten van een heerlijk warm en koud buffet. Met zo'n goede bodem kunnen we het nog wel even vol houden tot 02:00 uur.