Vorst Ralph dn Urste

Ralph's ski-kluun top 10

Feb. 2017

De laatste recepties staan voor onze Vorst Ralph weer voor de deur, we vlammen er nog een keertje in met onze skonne vorst.

Weekend Venhorst / Volkel / Erp

Vrijdag 20 januari vertrokken we naar Venhorst om daar de bonte avond bij te wonen. We waren mooi op tijd binnen en we hadden de beste plek in de zaal. Er waren maar liefst 12 optredens dus dat kon wel eens een lange zit worden. Om kwart voor één was de bonte avond afgelopen. Jammer dat het zo laat was geworden maar we hebben wel heel veel plezier gehad en veel tranen over onze wangen laten rollen. Om één uur stond onze taxi voor de deur dus kon de reis naar het mooie Boekel weer beginnen. Nog even lekker soep geeten bij Giel en Trudy, die smaakte verrukkelijk.

De Pieper en Lindefluiters

Zaterdag 21 januari gingen we naar de Piepers in Volkel op receptie. Oei een uitloop van ander half uur. Adjudant Pascal had mooi met Wilco geregeld dat de vliegenmeppers eerder naar boven mochten omdat om 21.00 uur de bus alweer klaar zou staan. Super bedankt Wilco. De knoerissen uit Uden waren voor ons en wat zagen wij daar? Prins Mark in een smurfenpak (balen). Dat idee hadden wij namelijk ook. Dan gaan we het naders doen. Pascal trek jij dat pak aan dan ben jij gewoon grote smurf. Op het podium aangekomen deed voorzitter Johan even het woord. Uiteindelijk gaf Johan de microfoon toch maar aan grote smurf. Nadat Pascal zijn microfoon aan Vorst Ralph gaf vond hij het wel grappig om Pascal op de latte te zetten zodat hij het spel voor moest doen voor Prins Mark. Maar liefst 18 seconden deed Pascal erover dus dat werd een hele klus voor Prins Mark om dat te verbeteren. 33,18 seconden deed hij erover wat ook een zeer mooie tijd was. Na de felicitaties nog even in de zaal gekeken wat de andere clubs deden en om 21.00 uur vertrokken we naar Erp. De knollekes hadden 1 raadslid vergeten mee te nemen dus wij zorgden ervoor dat Leo met ons mee ging. We gingen naar de Lindefluiters in Erp en daar had Leo ook wel oren naar. Daar ben ik nog nooit geweest zei hij ik ga mee. Hij werd uiteindelijk opgehaald en omgeruild tegen Ruud en Elle. Het was een skon feestje in Erp.

 Receptie de Lindefluiters

Zondag 22 januari was daar de laatste receptie van onze Vorst Ralph en zijn vrouw Ilse. Helaas was Ilse er niet bij omdat hun zoon Tim ziek was. We mochten best vlug naar voren omdat de Lindefluiters aangaven als wij binnen zijn dat is dan sfeer verhogend (fijn om te horen natuurlijk). Op een humoristische wijze kregen we de zaal snel aan het lachen. Vorst Ralph was Adjudant Pascal 1 stap voor om zelf op de latte te beginnen. Daarna mocht Vorst Klaas op de latte en warempel precies dezelfde tijd als vorig jaar Vorst Peter. Ja onze Vorst Ralph mocht in zijn regeer periode 2 keer naar de Lindefluiters. Zoals jullie op de foto zien is de winnaar bekend geworden. Grote smurf (Pascal) heeft de snelste tijd neergezet. Maar liefst in 18 seconden. Hij wint het vaatje bier maar denkt er wel aan om het aan de nummer 2 te geven als die tenminste op onze receptie aanwezig zijn. Aanstaande zaterdag gaan we er nog een gezellig avond van maken met Vorst Ralph en zijn vrouw Ilse bij de knollekes in Boekel. We zijn zeer benieuwd wie daar gaat regeren in het jaar 2017. Op 3 februari gaan we afscheid nemen tijdens het vliegenvangen van Vorst Ralph en Ilse. 

Lees meer »
Jan. 2017

Op zaterdagavond 14 januari waren we uitgenodigd op het prinsenbal van Cv de Peelvruuters. Carnavals vereniging de Krulstarte uit de Mortel waren ook uitgenodigd op deze avond.  We kwamen binnen op ons welkende vliegenlied en de toon was meteen gezet. We hadden de mooiste plek in de zaal midden op de vloer zoals jullie van ons gewend zijn. Vorst Ralph d’n urste samen met Ilse voorop en de avond kon beginnen.

De dj had wel in de gaten dit gaat komen vanavond en inderdaad was dat ook gelukt. Er kwam een grote door binnen en het spel “wie ben ik “kon beginnen. Alle hoogheden werden het podium opgevraagd en de eerste vraag werd gesteld. Welke stad wordt ook wel oeteldonk genoemd tijdens de carnaval. Het antwoord was lampengat, wij noemen geen namen maar ze was wel blond. Na drie minuten vragen stellen was het zover. De nieuwe Prins van de Peelvruuters duwde de deksel van de door en daar stond Prins Paul Swinkels d’n Twidde. Het motto van Prins Paul is; Deez carnaval doen we der ‘n schepke bovenop. 

De feestavond ging weer verder en wij willen de Peelvruuters nog bedanken voor deze mooie avond.

Bedankt ;)

Lees meer »

Kluislepels

Kluislepels

26 jan. 2017 21:55

Donderdagavond 12 januari gingen we naar Huize Padua om daar de bekendmaking van hun nieuwe prins of prinses bij te wonen. We kwamen binnen en we konden meteen aansluiten in de polonaise bij binnenkomst. Het was er al meteen gezellig. Cv de Peeltuuters met Prins Rik en Prinses Anja kwamen ook gezellig mee feesten. Ze hadden een nieuw lid in pak, Toon Vondervoort ja eindelijk hebben ze een passend pak kunnen vinden. Kei skon Toon en veel plezier.

Vorst Ralph was helemaal in zijn sas op dit feest hij wist niet wat hij zich ervan voor moest stellen feest op huize Padua. Maar alles is nieuw voor onze Vorst omdat hij overal voor de eerste keer komt als vorst natuurlijk. Hij zag de kist binnen komen en dacht wie zou daar u in zitten. Na enkele vragen kwam daar uiteindelijk Prinses Anne tevoorschijn. Ze was helemaal blij en starten meteen de polonaise. We hebben nog een gezellig feestje gebouwd tot 21.30 uur en toen gingen we weer naar Boekel. Kluisklepels bedankt en tot volgend jaar.

Lees meer »

Het was alleweer zover, het lusterum,  al 5 jaar mogen wij vanuit Boekel naar Lieshout vertrekken, natuurlijk, weer met een goed gevulde bus. Zoals gebruikelijk, even in pilzen voordat we met ons topnummer weer de zaal in mogen. We waren de laatste  vereniging die ons presenteerde aan Prins Berry  d’n Urste en zijn Adjudant Bart van de de Roapers. Hierna, was er op de dansvloer alleen nog maar ruimte om onze club neer te planten.

Dat hebben ze in Lieshout geweten, of het nu een foxtot was of mee dijnen op accordion geschater, dat was voor geen enkele Vliegenmepper een probleem. En na enkele uren gefeest, ging om 1 uur de bus weer richting Boekel, waarna er nog gelegenheid was om bij onze jarige Stefan nog even na te genieten met een bakkie soep.

Na enkele uurtjes nachtrust, stond de volgende receptie weer voor de deur. We gingen naar de volgende receptie, locatie: de Peelleuters in Landhorst. Hier kwamen we speciaal voor jeugdprins Stef d’n tweede, maar ook voor jeugdprinses Juul en Prins Willie d’n twedde met zijn prinses Carola. Maar voordat onze opkomst was er een Oe(u)lewapper z’n skepter vergeten. Dus na Vliegen..Vliegen, hadden wij deze goede prins maar even naar het schavot geroepen om zijn skepter tegen een klein vindersrecht te verruilen. (Na enige twijfel, ging Prins Mario toch over stag, Ulewapper dun Urste). Na een geslaagde receptie, was het tijd om naar huis terug te keren. Bij La Compagnie konden we nog wat na borrelen onder genot van een soepje, bedankt Peter en Tina hiervoor.

Ik zeg weer een goed weekend.

Foto’s volgen natuurlijk nog

Lees meer »

Carnaval 2016

Carnaval 2016

18 jan. 2017 19:36

Zoals traditiegetrouw, begon ook deze carnaval met de sleuteloverdracht. Naast een quiz van de Knollekes en een oprechte excuses betuiging van de Peeltuuters waren de vliegenmeppers dit jaar iets minder positief. Maar toch heeft iedereen de sleutel overhandigd gekregen en kon de carnaval beginnen

 

Zaterdag werd de spits afgebeten door de allerkleinste, het minimeppersbal. De knapste minimepper en minimepperinneke werden natuurlijk nog extra beloond door onze Vorst. Hiernaast konden de minimeppers zich helemaal uitleven op minimepper’s got talent. De spits is er af en de vorst kon zich gaan voorbereiden op de avond. Maar eerst was er tijd voor bezinning bij de carnavals mis. Nog even een klein gebedje aan de carnavals god om ons te steunen.

….. Met de benen buiten… La compagnie… Met de benen buiten… zo ging het. Al enkele jaren op programma, het Tirolerfest in La compagnie. Dit jaar kwam DJ TIMMY TIROL draaien, de zaal liep al snel vol. Wat schrijf ik, La compagnie was in no time gevuld. En dan gaat het niet alleen om de feestzaal, maar ook het café en zelfs de cafetaria was gevuld. Het zeer competente barpersoneel kon het niet aan en moesten de meppers om hulp vragen. De Vliegenmeppers willen iedereen bedanken die met ons deze geweldige avond heeft gevierd. We willen onze excuses aan bieden voor de gaderobe, deze was niet berekend op de grote aantallen feestvierders.

Carnavals zondagochtend kon je niet beter beginnen, een lekker gebakken eitje voordat de wagen weer bestegen mocht worden. De mooiste, fleurigste, gezelligste, en vooral ook de grootse vorstenwagen. Natuurlijk, onvermoeibaar die vliegenmeppers en op de wagen lieten ze nog even weten waar het feestje die avond hiervoor was. Na de optocht, kwamen nog vele nog even de sfeer proeven bij La compagnie. De zaal was binnen enkele minuten weer gevuld.  

Zoals iedere maandag verzamelen de vliegenmeppers bij de boer, want het is weer boerenbruiloftdag. En ja hoor, het is ze weer gelukt. Het boerenpaar zijn in het onecht weer met elkaar getrouwd. En zeker was het een gezellige bruiloft, niemand  wilde naar huis. Gert-jan en Harriët, super bedankt hiervoor. Dit kwam ook goed uit, want er waren nog enkele plaatsen beschikbaar op de playlist van playback je gek en de prijzen geld was ook niet mis. Het ging los en de zwart-wit geschminkte mannen van KISS hadden de beste act. Hierna ging nog even het dak eraf ala meppers-style.

Dinsdag is traditie getrouw, de kroegentocht. Start: ‘t menneke, enkele meppers hadden opstart verschijnselen, toch moesten we paraat staan voor de hierop volgende receptie van Prins Jansen d’n 1ste van café d’n Tieleman. De carnaval zit er nu bijna op, alleen nog even terug naar La Compagnie, want de carnaval sluit niet vanzelf.

Hier zijn geen worden voor, de vliegenmeppers nodigen iedereen uit om dit volgend jaar ook maar eens te komen ervaren. 

Lees meer »
Feb. 2016

Ere-leden

Ere-leden

9 feb. 2016 10:54

Dinsdag, de laatste dag van de carnaval, zijn er twee leden gehuldigd.

Ereleden.

We hebben bij de laatste avond van een geweldige carnaval stil gestaan bij enkele leden die veel voor onze club hebben betekend en nog betekenen.

Enkele leden hebben we  benoemd tot erelid van Cv de Vliegenmeppers.

Piet en Gerda van der Aa. Deze zijn 32 jaar lid van Cv de Vliegenmeppers en Piet was vorst in 1987en is 21 jaar voorzitter geweest.

Jan en Rianne van Doren. Deze zijn 21 jaar lid van Cv de Vliegenmeppers en Jan was vorst in 1994 en is 10 jaar adjudant en 4 jaar voorzitter geweest.

Wij willen deze clubiconen van harte feliciteren met het ere lidmaatschap. Ze hebben het dik verdient.

Namens Cv de Vliegenmeppers.

Lees meer »
Jan. 2016

Waar was dat feestje. Hier was dat feestje. Bij La Compagnie op 31 januari was dat feestje

Met wie was dat feestje

Natuurlijk met Prins Teun en Prinses Michelle een groot feestje

Met Vorst Ralph en Prins Marcel een geweldig feestje

Wie was er op dat feestje

Ja Prins Rick met zijn adjudant waren ook op dat feestje

Al jullie eigen zangers waren natuurlijk ook op dat feestje

Met Danny Smorenburg werd het een heel mooi feestje

Samen met de disco en M4 maakte de Vliegenmeppers

een geweldig feestje

Lees meer »

Op 30 januari was het dan zover, na drie jaar afwezigheid gingen we weer naar de Lolbroeken in Gemert. Dit jaar hadden ze een jubileum ze bestonden 44 jaar Nogmaals van harte gefeliciteerd. Dit jaar waren de hoogheden, Vorstin Vivian, Adjudant Arie, Hofdame Lian, Jeugdvorstin Leona en Adjudant Tony.

Op deze avond waren twaalf carnavalsverenigingen aanwezig om er een dolle boel van te maken. De lolbroeken is niet de rijkste club van Gemert daarom kwamen ze rond met enveloppen om zo de avond toch betaalbaar te maken. En wat denk je de vliegenmeppers kochten de meeste enveloppen en terecht ze gingen ook met de meeste prijzen naar Boekel. De worsten werden natuurlijk meteen rond gedeeld aan de bevriende clubs die binnen waren, die zagen al hun prijzen voor hun neus voorbij gaan. Nadat alle hoogheden ruim een half uur boven op het podium hadden gestaan kwamen ze naar beneden en toen ging het dak eraf. Na vele schalen frikadellen en de nodige drankjes was het zo één uur de taxi stond alweer klaar.

Nog ff op de after party bij de voorzitter en zijn vrouw waar we heerlijke soep en broodjes kregen. Dj Roland bracht de stemming er goed in het was een super gezellige afsluiter. Allemaal bedankt voor de gezellige avond.

Lees meer »

Na de bekendmaking van onze Vorst Ralph d’n Urste en zijn vrouw Ilse tijdens het vliegenvangen gingen we op zondag naar hun eerste receptie. We begonnen in Erp bij de Lindefluiters, waar Vorst Peter en Nancy de nieuwe heersers van de lindefluiters, 1 dag van te voren bekend waren gemaakt.

We hadden natuurlijk wat leuke woordjes over het nieuwe paar. Peter is vrachtwagenchauffeur en had twee bijzondere namen voor zijn truck. De een noemde hij een palen wagen de andere was de saus bak. Nadat we twee kippen cadeau hadden gegeven kon het spel beginnen. Onze Vorst Ralph staat heel graag op de latte dus wij hadden de klapski bij. Vorst Peter moest een parcours af leggen maar dat viel niet mee met een klapski. Slim als hij is draaien hij zich om en deed het spel in zijn achteruit. De snelste tijd 1 minuut en 17 seconden. Snelste tijd tot nu toe. Hij was ook de eerste die dit spel deed. Na de felicitaties stond de bus alweer klaar om naar de knollekes in Boekel te gaan.

Aangekomen in Boekel was het al aardig vol in de Nia domo. Onze jarige voorzitter vond dit best wel saai. Dus hij dacht met zijn alle de polonaise voor die i-pad door. Dat vonden twee leden wat minder leuk. De uitslag viel bij sommige wel en andere weer niet in goede aarde. Vlug vergeten die wedstrijd en gas erop M4. We waren eindelijk aan de beurt om de grote zaal te betreden. Voordat de laatste de zaal in kwam stonden de eerste al op het podium. Wat is dat mooi zei Vorst Twan dat jullie met zoveel meppers hier zijn gekomen. Iets meer als 80 gezellig toch. Daar werden door de dansmariekes weer een mooie showdans getoond aan Prins Rick en Adjudant Coen. Toen kon het spel beginnen. Je kunt merken dat Prins Rick bij de brandweer zit. In 36 seconden had hij het parcours afgelegd. Dat record staat vast. Na de felicitaties zijn de we in de kleine uurtjes gebleven het was een super gezellig weekend . Ons Vorstenpaar Ralph en Ilse hebben nu al super genoten van het afgelopen weekend. En zo gaan er nog vele volgen.

Lees meer »

Vorst Danny dn Urste

Dec. 2015

Zondag 29 November zijn we met een volle bus richting de drumknauwers in Gemert gegaan. M4 begon met voorbereidingen van de longinhoud en zorgde daarna voor een muzikale ondersteuning waardoor het dak er bijna af ging bij Dientje Wijn.

Na een woordje door Adjudant Pascal en een prachtige dans van onze dansmariekes was het tijd voor ons spel. Prins Dennis en ex-prins Mark gingen vol goede moed de uitdaging aan om als eerste te eindigen met de bierfiets. Prins Dennis deed er 54 seconden over en Ex Prins Mark 50 seconden, hij gaat nu dus aan de leiding in het klassement. Het fietsen kostte ze nog wel enige moeite, maar het drinken van het heerlijke bier gingen beide heren goed af. Goed getraind dus.

De Knöllekes waren ook nog aanwezig en omdat het de laatste receptie was van prins Henri en Adjudant Erik werden zij ook nog even uitgedaagd voor deze spannende challenge. Beide heren deden er 57 seconden over, helaas niet de snelste tijd maar wel een knappe prestatie. Na deze gezellige middag zijn we natuurlijk nog even bij ons stamcafé naar binnen gegaan en daar nog wat gebuurt en gegeten. Een gezellige dag met de vliegenmeppers!

Lees meer »
Nov. 2015

Zondag 22 november vertroken we met een volle bus met de dansgarde, M4, de raad van elf en natuurlijk onze Vorst, naar twee recepties. We begonnen bij de Smouskes in Zeeland waarna de Peeltuters in Venhorst in het verschiet lagen. Met als eindverrassing nog een plechtige eindceremonie.

We begonnen bij de Smouskes in Zeeland waar Prins Danny, Prinses Mandy en Adjudant Rajesh de heersers zijn geworden. Na een schitterend optreden van onze dansmariekes nam Adjudant Pascal het woord. Vorst Danny is een oud klasgenootje van Prins Danny dus die nam de microfoon ook in handen om wat leuke ditjes en datjes te vertellen. We hadden een mooie fiets meegenomen onder het motto van onze Vorst Danny “alle remmen los”.

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk een flesje bier naar boven toe te fietsen. Als het flesje dan boven is moet de Prins de fles leeg drinken en dan stopt de tijd. Prins Danny had de snelste tijd neergezet in 51 seconden. Daarna ging onze club feliciteren en genoten we nog even achter in ze zaal totdat de bus ons weer op kwam halen naar om naar Venhorst te vertrekken.

In Venhorst aangekomen bij de Peeltuuters kon het volgende feest beginnen. Koningin Eefje was er ook weer bij maar dit was wel haar laatste receptie omdat ze in januari haar eerste kindje verwacht samen met Roel. Alle leden van de raad kregen na de mooie woorden van Eefje een persoonlijke onderscheiding. Eefje super bedankt dat je er zoveel bent bij geweest. Succes met de bevalling en we hopen dat jullie er bij kunnen zijn bij je eigen afscheid op 16 januari.

Na anderhalf uur wachten mochten we eindelijk naar binnen om Prins Marcel en Prinses Lyan te gaan feliciteren. Natuurlijk waren eerst onze dansmariekes aan de beurt om hun mooie dans te laten zien. Dit keer boven op het podium en dat vonden ze wel leuk. Na de woorden van Adjudant Pascal wel of niet goedgekeurd konden we aan het spel beginnen. Prins Marcel deed er 1 minuut en 21 seconden over. De tweede tijd kon genoteerd worden. Want ja mensen de vliegenmeppers hebben net als vorig jaar een competitie voor diegene die het snelste fiets is er op 24 januari een vatje bier te winnen. Na nog wat pilsjes was er onze bus weer en konden we naar Boekel.

Bij La Compagnie aangekomen nam onze Voorzitter het woord en onder muzikale begeleiding van kapel M4 werd het vaandel opgehangen door onze Vorst Danny d’n Urste. Na wat gezellige nummers van M4 nam Koningin Eefje ook nog een keer de microfoon en werd de avond afgesloten met mooie woorden. Het was Super deze middag.

 

Lees meer »

Op 20 november gingen we met de raad van 11 en onze Vorst Danny naar de vliegbasis Volkel. We waren mooi op tijd vertrokken ( dit keer was de taxi er wel). In Volkel aangekomen moesten we 20 minuten wachten voor de poort omdat er een extra strenge controle was. Uiteindelijk aangekomen bij de zaal waar op deze avond de nieuwe Prins van de peelkonijnen bekend werd gemaakt.

Op 20 november gingen we met de raad van 11 en onze Vorst Danny naar de vliegbasis Volkel. We waren mooi op tijd vertrokken ( dit keer was de taxi er wel). In Volkel aangekomen moesten we 20 minuten wachten voor de poort omdat er een extra strenge controle was. Uiteindelijk aangekomen bij de zaal waar op deze avond de nieuwe Prins van de peelkonijnen bekend werd gemaakt.

De vliegenmeppers kwamen dansend binnen op het welbekende vliegenlied. Z'n mooi lied mag zeker wel een keertje vaker gedraaid worden op de vliegbasis. De zaal stond al aardig vol en we hadden heel vlug aansluiting van andere prinsen en vorsten. Eerst werd er afscheid genomen van Prins Vincent d’n Urste en toen kwamen er wat later op de avond 5 mannen binnen met een pilotenhelm. Na wat uitleg bleef er 1 over. Het was voor de eerste keer een vlieger die de nieuwe heerser is geworden bij de peelkonijnen. Prins Toon d’n Derde. Na de felicitaties was het volop feest en muzikaliteit met Dj Danny.

Lees meer »

Op 15 november gingen op receptie bij de Schaopenwaesers om Prins Paul en Adjudant Syl en hun echtgenoten te feliciteren. Daar aangekomen mochten we wachten onder het genot van een drankje. We konden op de beamer kijken wat er in de zaal gebeurden. De vrienden van de prins deden hun voordracht. De prins en de adjudant waren vast gezet in een schandpaal. Bij een fout antwoord kregen ze met een plastic hamer een tik op hun hoofd. Het werd een bloed linke receptie.

De eerste vragen kwamen ze er nog goed van af. Bij de een na laatste vraag ging er iets mis. Paul gaf het verkeerde antwoord en de jeugdprinses sloeg met de hamer maar de skepter die om haar arm hing kwam na op het hoofd van Prins Paul. Gevolg een gat in zijn hoofd dus flink bloeien. Foutje bedankt. Toen de wond was gehecht was het de beurt aan de vliegenmeppers om binnen te treden op hun welbekende lied en natuurlijk de dans die erbij hoort. Adjudant Pascal vertelde wie er allemaal bij waren en vroeg toen of het licht in de zaal uit mocht. Wilco die achter het volgspot stond richten richting de deur en daar kwam Vorst Danny naar binnen op het lied “the eye of the tiger”. Bokshandschoenen en een toepasselijke box jas aan. Het was meteen duidelijk in de zaal waar dit op sloeg. Paul zag de bui al hangen.

Na nog wat woorden kwam het spel tevoorschijn. Vorst Danny had de spiraal vlugger klaar dan Prins Paul. Toen feliciteren en in de zaal genoten van de andere carnavalsverenigingen die nog volgende.

De bus was gearriveerd de reis naar Uden werd ingezet. Aangekomen bij de Pepper konden we meteen in het gezellige café plaats nemen. Het was er gezellig druk. Na een half uurtje waren wij aan de beurt om de feliciteren. Prins Dries van de Pepper deed meteen mee met het vliegenlied hij had het vlug door hoe het dansje moest. Gelukkig hadden we de korte versie bij ( drie minuten) zodat we na twee rondjes door het café weer bij het podium stonden. Natuurlijk het spiraal spel maar dit had Prins Dries niet zo snel onder de knie. Na 4,58 minuten was het spel klaar. Nadat we de onderscheiding het ons vliegenzeik hadden gegeven kregen alle meppers nog een aandenken van Prins Dries d’n Urste. Rond de klok van zes uur gingen we weer richting Boekel. Het was een gezellige dag en de eerste twee recepties zitten er weer op.

Lees meer »

Zaterdag 14 november gingen wij met een delegatie naar Handel om te gaan kijken wie de nieuwe heerser zou worden van de Bergkneuters. In een mooie vernieuwde bron begon het feest vlug los te barsten, met de Boekelse dj Marco van Delst uit Boekel. Natuurlijk kon onze Vorst Danny niet ontbreken.

Nadat ze eerst afscheid hadden genomen van  Prins Antwan werd het steeds drukker in de zaal. Carnaval leeft nog steeds super goed in Handel. Rond 11 over 11 nam Vorst Paul het woord. Er liepen een paar buitenaardse wezens in de zaal die de spanning flink opvoerde. Op het podium was een ruimtevaartuig geland genaamd IFO 54. Er kwamen twee personen uit en wie o wie zou de nieuwe heerser worden. Vorst Paul nam de tips nog een keer door en toen was het tijd om de helm van de Prins af te zetten. Daar stond hij dan Prins Bart-Jan d’n Urste. De tips werden uitgelegd door Ifo zelf en aansluiten kon het feliciteren beginnen.

Na het officiële gedeelte kon het feest beginnen. Onze Vorst Danny d’n Urste stond vaak op het podium te dansen samen met Ellen, natuurlijk werd het lijflied “alle remmen los “vaak gedraaid. Na deze avond was het natuurlijk ook weer op de soep bij de overburen zoals we de laatste jaren gewend zijn .

John en Bea nog bedankt het was lekkere soep.

Lees meer »

Op 7 november was het weer zover, bijna 11-11 bal dus het pak kon weer uit de kast en de steek mocht weer worden opgezet. Zoals ieder jaar misten er wel iemand iets, bv schoenen, ketting, pochet. Nadat de vergeten spullen na waren gebracht konden we toch vertrekken met Vorst Danny d’n Urste en zijn vrouw Ellen en de raad van elf met hun partners. De bus kwam niet opdagen dus wij met eigen vervoer naar Cv de Peeltuuters uit Venhorst.

Na een warm ontvangst namen we ons plekje in de zaal in. De Peeltuuters waren ook al aanwezig net als de knollekes. Eerst werd er afscheid genomen van Ex- Prins Herman en zijn ex- Prinses Marcha. Na de mooie woorden van burgemeester Bos vroeg hij of ze de sleutel in wilden leveren. Maar helaas er was 1 sleutel in een kast die op slot was, na een minuut of vijf kwam daar toch nog de sleutel dus Burgemeester Bos was helemaal gelukkig dat hij toch met de sleutels naar huis kon.

Bij Vorst Guus zagen we toch wat spanning op zijn gezicht komen om de nieuwe heerser bekend te mogen maken. De raad van elf duwde met alle kracht een doos naar boven waar het nieuwe prinsenpaar in zat. Na de uitleg van de tips kwamen Prins Marcel en Prinses Lianne te voorschijn. De kinderen Tijn , Siep en Jurre kwamen ook het podium op met alle drie een steek op hun hoofd. Dus de carnaval in Venhorst kan ook weer van start.

Na alle officiële woorden en de mooie dans van de dansmariekes kon het feest beginnen. Prins Marcel voorop in de polonaise en later op avond kwam de sta tafel voor alle hoogheden naar binnen. Gelukkig viel er niemand af en wij kunnen zeggen dat we samen met Cv de Peeltuuters en C s de Knollekes een mooie gezellig start hebben gemaakt voor carnavalsseizoen 2016.

Lees meer »