55 jaor,
’t hout nie op!

Agenda
25 jan. 2020 Prinsenbal Knollekes
31 jan. 2020 Vliegenvangen
1 feb. 2020 Koninginnenparty
2 feb. 2020 Receptie Knollekes
8 feb. 2020 Ouderenbal
9 feb. 2020 Receptie Vliegenmeppers
15 feb. 2020 Steek die veer maar in je reet feest, De Paal Erp
16 feb. 2020 Kansplusbal Peeltuuters
21 feb. 2020 Scholenbezoek
22-25 feb 2020 Carnaval
26 feb/ 2020 As kruisje halen

Laatste receptie Vorst Ruud d’n urste , Vorstin Karin en Adjudant Pascal;

Vol goede moet vertrokken we met een goed gevulde bus op 26 januari om 12.45 naar C.v. de Pepper in Uden. Daar werd op deze middag een kapellen festival georganiseerd. Wij komen daar om 13.00 aan wat denken jullie Sergeant Peppers gesloten begint het pas om 15.00. Adjudant Pascal belt naar Opper Knoeris Walter van de C.s de Knoerissen met de mededeling de Pepper is gesloten wij wandelen nu naar de Pul in Uden waar de inschrijfmiddag voor de optocht is. Ja zegt Walter dat is gezellig maar wij beginnen pas om 16.00. Plan 3 we zoeken een gezellig kroegje op in Uden. Gezellige wandeling door het dorp zingend naar Café ’t Stulpke. We hadden genoeg bekijks van al het winkelende publiek. Aangekomen bij café ’t Stulpke naar binnen n op het lied van c.v. de Peppers. Kennen jullie wel; er is maar één café heel Uje mag het weten; Nee zegt de eigenaar dat is de Peppers. Wij werden verzocht om naar boven te gaan zodat de rest gewoon rustig kon blijven genieten van hun rust. Wij boven een gezellig feestje gemaakt totdat de bus er weer was. Weer een wandeling door de winkelstraat en bijna alle winkeliers kwamen buiten kijken wat er toch te doen was. Ja de vliegenmeppers hadden heel Uden wakker gemaakt en iedereen lachten naar ons.

Aangekomen in Elsendorp bij C.v. de Peelvruuters stonden al meer leden van ons die op eigen vervoer waren gekomen. C.s. de Knollekes en C.v. de Peeltuuters waren ook aanwezig en de hoogheden werden op de tafel gezet en onder luid geluid van Rawazzie ging iedereen los. De vliegenmeppers mochten de zaal in met hun welbekende lied en dans, bijna de hele zaal deed mee. Adjudant Pascal mocht in de buutton vond hij een hele eer op zijn laatste receptie. Ons Vorsten paar Ruud en Karin mochten het podium betreden. We kwamen natuurlijk om Prins Chiel en Prinses Quinta te feliciteren. Prins Chiel was de laatste die het record met het zaagspel kon gaan verbreken. Hij deed er 1 minuut en 27 seconden over, niet slecht maar ook niet de winnaar. Na alle felicitaties namen de vliegenmeppers de dansvloer over en hebben ze de laatste receptie van Ruud, Karin en Pascal goed gevierd. De bus was wat verlaat maar dat mocht de pret niet drukken. De bus arriveerde de reis naar het mooie Boekel kon beginnen. Aangekomen bij La Compagnie hadden we een ere haag gemaakt voor Vorst Ruud. Vorst Ruud heeft het afgelopen jaar veel met zijn oor gedraaid om bier uit te spuigen. Wij dachten dat gaan wij ook doen met zijn alle. (zie filmpje). Vorst Ruud kon er wel om lachen. Er waren ook veel OLC leden aanwezig omdat Vorst Ruud, Vorstin Karin, Adjudant Pascal en Hariëtte soep en saté geregeld hadden. Op een gegeven moment komt onze kapel M4 binnen en dit was echt wel een verrassing. Na een half uur spelen kwam het eten. We hebben nog tot in de kleine uurtjes genoten en een super feest gemaakt met zijn alle. Vrijdag vliegenvangen en daar neemt Giel Verstraten het stokje over van Pascal en wie het stokje overneemt van Ruud en Karin houden we nog even geheim. 


Vorst 2020 CV de Vliegenmeppers?

Afgelopen zaterdagavond waren we bij de onthulling van C.s. de Knollekes. Prins Hans en zijn Adjudant Damon van harte gefeliciteerd met jullie benoeming. Wij wensen jullie unne skonne carnaval toe samen met ons nieuwe vorstenpaar en de rest van de vliegenmeppers.

Het aftellen is begonnen voor onze vorstenpaar Ruud en Karin. Vrijdag nemen ze afscheid tijdens het vliegenvangen in zaal La Compagnie. Ook gaan we afscheid nemen van Adjudant Pascal die na 11 jaar het stokje overdraagt aan Giel Verstraten.

Ons nieuwe  vorstenpaar heeft er heel veel zin in om de carnaval op zijn kop te gaan zetten.
Voor diegene die nog geen idee hebben der volgende tips.

Tip 1: Ze zijn van boeren afkomst.

Tip 2: Hij sport graag met handschoenen aan.

Tip 3: Ze hebben iets met kapel M4

Tip 4: Hij boert niet slecht .... zonder vee.

Tip 5: Carnaval daar zijn ze vur geboren

Tip 6: Het zal er druk gaan worden.

Tip 7; Hij is graag buiten in het bos.

Tip 8; Hij doet het graag op twee wielen.

Heel veel succes met raden. Kijk ook regelmatig op onze website, facebook of instagram.

Voor diegene die geen kaartjes hebben voor deze avond kan ik vertellen dat het UITVERKOCHT is.  


Uitslagen zaagspel;

Vrijdag 31 januari nemen we afscheid van Vorst Ruud d’n Urste en Vorstin Karin. Tijdens hun vorsten periode hebben ze veel mensen laten zagen.

Zie hierlangs het zaagspel --->

Zoals jullie zien is Joep Jansen de winnaar. Joep zal uit handen van dan onze EX- Vorst Ruud een vaatje bier ontvangen tijdens de receptie op 9 februari van ons nieuwe Vorstenpaar. Ruud en Karin nogmaals super bedankt voor het afgelopen carnavalsjaar.

 

C.v. de Vliegenmeppers.

Wie Tijd
Joep Jansen 37 sec
Boer Mari 47 sec
Vorst Nick Lindefluiters 54 sec
Prins Richard Tieleman 1 min en 10 sec
Prins Job Knollekes 1 min en 17 sec
Prins Chiel Peelvruuters 1 min en 27 sec
Prins Wout Peeltuuters 1 min en 30 sec
Prins Pieter Drumknauwers 1 min en 36 sec

Receptie Lindefluiters 20-01-2020;

Op zondag 20 januari ging de reis naar café de Paal in Erp. Daar was de vorsten receptie van Vorst Nick van Balen van de lindefluiters. Wij waren zoals ieder jaar de eerste carnavalsclub die het podium ging betreden. Adjudant Pascal riep Leo Beekmans naar boven omdat het de laatste receptie was bij de lindefluiters als adjudant. Met Leo heeft hij veel lol gehad en daarom nog ff wat tegen elkaar praten door de microfoon zoals jullie gewend zijn van deze 2.

We hebben met zijn alle geproost op Tonny Adam dit had hij zo ook gewild. Adjudant Pascal begon zijn woord richting Vorst Nick die blijkbaar nog vrijgezel blijkt te zijn. Dat zal niet lang meer duren als jij met een steek op je hoofd rond loopt. Onze Vorst Ruud nam de microfoon over en legde het spel uit wat we bij hadden. Leo op de boomstam en Vorst Nick samen met zijn Adjudant Peter aan het zagen. Ze zetten een tijd neer van 54 seconden en beklommen de top 3. De bus was weer netjes op tijd om naar Boekel te gaan maar ons Vorstenpaar vond het te vroeg en ze overlegde met Pascal om nog ff te blijven. Dit was voor de skepter niet zo'n heel goed idee (zie foto). Lekker afgesloten met een heerlijke hamburger met friet en toen weer naar huis. Nou ja ff de kinderen ophalen bij de buren en nog inne met de jas aan.


Carnavalsopnames Polonaise;

Donderdag 9 januari vertrokken we om 18.45 uur met de bus naar Venhorst om de bevriende club C.v. de Peeltuuters op te halen om daarna naar Zeeland af te reizen. In Zeeland aangekomen bij het witte huis gingen we mee werken aan de opnames van Hart voor muziek. De zaal zat al lekker vol andere carnavalsverenigingen en gasten die al zin hebben in carnaval. Er werden 3 sets opgenomen. Onze Vorst Ruud , vorstin Karin, adjudant Pascal en Nick mochten om 22.45 uur het podium betreden. We stonden daar samen met de Peeltuuters en de Schaopenwaesers en nog wat clubs. Tijdens snollebollekes stonden we vooraan en ineens waren we Vorst Ruud kwijt. Hij vond het leuk om te stagediven. Telefoon weg portemonnee weg en iedereen maar zoeken tussen de papier snippers. Gelukkig kwam er iemand op het idee op te bellen naar Ruud zijn telefoon en daar lichten zijn telefoon ineens op, gelukkig. Toch weer op het podium terug gekomen en wat denk je hoppa daar ging hij weer. Na de optredens nog wat gratis bier gedronken en toen was het een mooie tijd om naar huis te gaan. Eerst natuurlijk de peeltuuters naar Venhorst brengen, De sfeer in de bus was super we hebben de hele terugweg gezongen, en dat klonk toch fantastisch. In Boekel aangekomen toen maar meteen naar huis want sommige onder ons moesten natuurlijk weer vroeg uit de veren. Het was een geslaagde avond. Hou omroep Brabant in de gaten en veel kijk plezier.


Receptie C.v. de Piepers;

Zaterdag 11 januari gingen we op receptie in Volkel bij de Piepers. Bij binnenkomst was het al super druk. C.v. de Knoerissen stonden binnen al een mooi feestje te maken met hun kapel. Wij hadden deze keer de Donderjagers ingehuurd omdat onze kapel M4 verhinderd was. Nadat de Knoerissen naar binnen gingen konden de donderjagers aan de gang met muziek maken. Wel knap hoe die mannen dat doen zonder blad muziek. Om 19.10 uur mochten we de zaal betreden. We hadden zoveel mensen bij dat toen de donderjagers op het podium stonden onze Vorst nog niet in de zaal was, dat was een mooi gezicht om te zien. Onze adjudant Pascal feliciteerde de Piepers met hun 55 ste prins en hofkapel de durschieters werden ook in het zonnetje gezet omdat ze 55 jaar bestaan. We hadden ze 4 mooie 55 jaar versiering gegeven. (Zie foto’s). Natuurlijk had ons vorstenpaar het zaagspel bij en Prins William riep zijn broer Robert naar boven om mee te komen zagen. Op dit moment staan ze in de top 3 met 1 minuut en 10 sec. Na de felicitaties van ons bleven we nog ff in de zaal hangen. Iets te lang volgens de buschauffeur. We waren door de gezelligheid de tijd vergeten. De buschauffeur had ook geen tijd voor de kinderen om een extra rondje rotonde te doen. Nog even bij La Compagnie wat afzakkertjes genomen en toen naar huis. 


Receptie Drumknauwers

Op 1 december vertrok de bus laat in de middag naar Gemert. De Drumknauwers hadden hun receptie van 17 november verzet naar 1 december omdat ze het anders jammer vonden dat de vliegenmeppers niet op hun receptie kon komen. Nog bedankt daarvoor Drumknauwers. Voor in het café hing een gezellige sfeer met een hoop andere clubs en kapellen.
We waren aan de beurt tegen zessen om de zaal te betreden om de hoogheden te feliciteren. Meteen sfeer verhogend omdat het leid van de vliegenmeppers ondertussen wel bij iedereen bekend is en de hele zaal deed mee met ons dansje. Na wat mooi woorden van onze adjudant Pascal en onze Vorst Ruud kon het zaagspel beginnen. Prins Pieter en adjudant Stefan gingen aan de slag om de beste tijd neer te zetten. Dit was helaas niet helemaal gelukt. Ze deden er 1 minuut en 36 seconden over waarmee ze wel de top 5 haalde. Na wat gezever en geklets stond de bus alweer klaar om naar het mooie Boekel af te reizen. Bij Peer en Tina nog wat gezellig nagepraat gingen we ff naar de Kreta een lekkere kapsalon naar binnen werken. Het was weer een geslaagde zondag.


Receptie Peeltuuters;

Na het vaandel hangen was de bus gearriveerd en kon de rit naar Venhorst gestart worden. In de horst aangekomen stond het al lekker vol. Rawazzi was al sfeer aan het maken dus dat was lekker binnen komen voor ons. M 4 nam het stokje over en de polonaise werd meteen ingezet met Vorst Ruud en Vorstin Karin voorop. We mochten rond de klok van half vier het podium op. Adjudant Pascal zei tegen Vorst Herman, jullie zeggen altijd alles over de middepeelweg is niks. Kijk een wat er hier op het podium staat, konden jullie niemand aan komen in Venhorst? Pascal gaf aan dat hij er persoonlijk voor ging zorgen dat het kombord van Venhorst tijdelijk zou worden verplaatst.


Paalonthulling en Vaandelhangen

Op zondag 10 november was de traditionele paal onthulling weer bij de rotonde van Boekel. Alle carnavalsverenigingen waren aanwezig. Nadat Vorst Filip de paal onthuld had gaf hij de microfoon aan alle hoogheden. Ook onze vorst Ruud had een mooie speech gehouden. Na de lekkere borreltjes kon de lunch in Nia domo beginnen. We kwamen niks te kort de lunch was goed verzorgd.

Natuurlijk ging bij La Compagnie het carnavalsseizoen ook weer van start en werd op zondag 10 november het vaandel weer opgehangen door ons vorstenpaar Ruud en Karin. Na de mooie woorden van onze voorzitter Johan kregen we van Peer een lekker pilske wat dat hoort erbij.


Schaopenwaesers;

Zaterdag 9 november vertrokken we met een 60 persoons bus naar Odiliapeel om naar de onthulling van de schaopenwaesers te gaan. Bij binnenkomst in de café werden we enthousiast onthaalt door de ex-prinsen van de Schaopenwaesers. Vorst Thijs werd uit de zaal gehaald om te vragen of we meteen naar binnen mochten. Jullie wel vliegenmeppers laat die auw prinsen maar ff wachten. Prins Martie kwam meteen gelopen met de opmerking wa skon dat jullie naar mijn afscheid komen. Dat afscheid was snel omdat het tijd werd voor het nieuwe prinsengerij. Prins Job, prinses Suzanne, adjudantenpaar Bennie en Linda. Mooi dat ze in de peel weer iemand uit Boekel als prinses hebben, dat gaat zeker goed komen. Wij als vliegenmeppers mochten gelukkig even de felicitaties en het vliegenzeik overbrengen en toen barste het feest los. Na alle biertjes uit de bavaria glazen werd het tijd om de weg naar Boekel weer te hervatten omdat de bus er alweer was. Schaopenwaesers bedankt dat we erbij mochten zijn.


Prinsenbal C.v. de Peeltuuters;

Ja, ja, ook de vliegenmeppers zijn weer van start gegaan op zaterdag 2 november. Het pak weer uit de kast en effe kijken of we alle spullen weer hebben. Die lekkere steek zat ook weer prima bij de meeste, en de dames zagen er ook weer spik en span uit. Onze 2 nieuwe leden Mark en Anja waren ook van de partij en werden zeer verwelkomt door onze leden.

Wie is de Prins ?

Ja dit jaar hadden de Peeltuuters een mollen spel in elkaar gezet. We deden met 15 teams mee om die 100 munten te winnen. Onze adjudant Pascal had van alle filmpjes elk detail op papier gezet. ( het wel bekende mollenboekje). Van de 15 vragen hadden wij er zeker 13 goed om zo door te stomen naar de finale. Maar helaas, de Peeltuuters haalde een grote mollenstreek uit door team “als de godverdomme” uit het spel te gooien. Helaas voor ons geen munten. Rond de klok van 23.00 kwam het nieuwe prinsenpaar tevoorschijn.

Wij willen C.v. de Peeltuuters van harte feliciteren met Prins Wout en Prinses Jantien. We gaan er weer een super mooi carnavalsseizoen van maken. Dat hebben we op dit feest wel weer kunnen zien ons Vorstenpaar Ruud en Karin waren weer helemaal in hun element.

Tot de volgende keer.De Vliegenmeppers uit Boekel presenteren Vorst Ruud d´n Urste .

Boekel – In een bomvolle zaal van La Compagnie de residentie van Carnavalsvereniging de Vliegenmeppers werd vrijdag rond de klok van 11 de 55e vorst van Cv de Vliegenmeppers onthuld.

Vorst Ruud d’n Urste in het dagelijks leven bekend als Ruud Nooijen 40 getrouwd met Karin van Sleeuwen 38. Samen met hun drie kinderen Daan, Ties en Janne wonen ze aan de Arendstraat in Boekel.
Ruud is werkzaam als bedrijfsleider bij Jos Kanters Groenvoorziening. Verder speelt hij graag voetbal is hij trainer / coach van het team JO8-2 van Boekel sport en drinkt graag een pilsje met zijn vrienden.
Karin heeft een bloemen zaak in het centrum van Boekel

Samen gaan zij dit carnavalsseizoen voorop onder het motto: “55 jaor, ’t hout nie op!”

Op zondag 17 februari is er een receptie om 12.11 uur in zaal La Compagnie in Boekel waar iedereen ons vorstenpaar kan feliciteren.