Nijes

Boekel - In een volle zaal van La Compagnie werd op 19 januari rond de klok van 11 over 11 tijd om de nieuwe heerser van de Vliegenmeppers te onthullen. Giel Verstraten moest zich nog eerst even door een grote trom heen worstelen voordat hij zich Vorst van de Vliegenmeppers mag noemen. Samen met zijn vriendin Laura van Esch gaan zij dit jaar de kar trekken bij de Vliegenmeppers en dit onder het motto: “Makt da ge 'm rakt"

Vorst Giel d'n Urste

Boekel - In een volle zaal van La Compagnie werd op 19 januari rond de klok van 11 over 11 tijd om de nieuwe heerser van de Vliegenmeppers te onthullen. Giel Verstraten moest zich nog eerst even door een grote trom heen worstelen voordat hij zich Vorst van de Vliegenmeppers mag noemen. Samen met zijn vriendin Laura van Esch gaan zij dit jaar de kar trekken bij de Vliegenmeppers en dit onder het motto:

“Makt da ge 'm rakt"

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om Vorst Giel te feliciteren, tijdens de receptie op zondag 28 januari vanaf 12.11 uur zaal La Compagnie.

Lees meer »

Is het kwartje bij jullie al gevallen? Of weten jullie het nog niet. Als het 2 het geval is, dan ben je niet goed wakker geweest . Hieronder dan nog maar een keertje.

 

Tip 1:             7 + 7 = 14

Tip 2:             Goed dat hij gestopt is

Tip 3:             Z'n partner is geen engeltje

Tip 4:             Hij is verdraaid goed

Tip 5:             Zij is wel eens toegezongen

Tip 6:             Hij heeft hem niet 'gauw lauw'

Tip 7:             't Goor

 

 

 

De uitleg van de Tips speek natuurlijk voorzig

Lees meer »

Op zondag 12 Februari 2017 werd door cv de Vliegenmeppers de receptie verzorgt voor onze vorst Jarno 1e en zijn vrouw Lisette. Nadat om 11.00 uur alle leden aanwezig waren zijn er foto's gemaakt door onze huisfotograaf Marriet Dapperens. De eerste gastvereniging stonden al te wachten om onze nieuwe vorst te feliciteren.

 

Ok dit jaar liep het weer geolied,de gasten werden weer aangekondigd door  Ronald Jacobs. De presentatie in de buutton was weer van hoge klasse van onze adjudant Pascal. De leden van de raad van elf die allemaal een club of vereniging naar het podium geleiden deden dat uitstekend,ook de nieuwe leden. De heren achter,voor en op het podium deden het afhandelen van kadoos voor onze vorst Jarno 1e op een vlotte manier. Ook veel respect voor de dames aan de receptietafel . Het invullen van de gastenlijsten ging perfect ,zo ook het wisselen aan de tafel ging geheel volgens plan. Zeker een pluim voor de dames van de nieuwe leden,dank jullie wel.

Tijdens de receptie werden een 4tal leden gedecoreerd:
Ronald en Agnes Jacobs  11 jaar lid
Jan en Rianne van Doren  22 jaar lid
Piet en Gerda van der Aa 33 jaar lid
Johan en Elly van Berloo 33 jaar lid.

Het was een drukke receptie geweest, de zaal en cafe waren vanaf het begin tot en met het einde van de receptie geheel bezet. Onze trots van cv de Vliegenmeppers de dansmariekes hadden 1x de Gardedans en 1x de showdans opgevoerd. De drankcommissie heeft haar werk uitstekend gedaan,ieder had op tijd zijn drankje.
Kapel M4 verzorgde ook deze keer voor een fantastische muzikale begeleiding dat door de vereniging zeer wordt gewaardeerd. Speciale momenten dat de koningin der M4 JANNE 1e regelmatig het podium moest betreden voor ontvangen van medailles. Wij als Vliegenmeppers zijn trots dat JANNE 1e dochter van ex vorst Ton 1e [2007]en Angela van de Heuvel koningin der M4 is.

Speciale dank voor Paul van de Biggelaar die alle aanvragen van clubs en verenigingen allemaal netjes op papier heeft aan gedragen. Hierbij een speciaal moment voor onze voorzitter Johan van der Aa.
Bij het openingswoord verwoorde onze voorzitter dat hij trots is om ,,zon moi clubke te mogen vurzitte,

Tot slot wil ik ALLE leden van cv de Vliegenmeppers met speciaal de dansmariekes en leiding bedanken voor deze probleemloze dag.

Lees meer »

Zaterdag 12 februari 2017 verzorgde CV de Vliegenmeppers weer de jaarlijks terugkomende ouderenzitting in zorgcentrum St. Petrus. Het voorprogramma werd opgeluisterd door het gemengd koor van de Boerenstichting. Opening van de ouderenzitting door onze spreekstalmeester Adjudant Pascal met het binnenleiden, Raad van elf en Koningin Janne 1e der M4, Stg. Boerenbruidspaar en het vorstenpaar Jarno 1e en vorstin Lisette. Daarna kreeg Elly Janssen van St. Petrus het woord die de CV de Vliegenmeppers verwelkomde en de bewoners een heel prettige middag wenste. Adjudant Pascal nam het over en kondigde als eerste de dansmariekes aan die vanachter uit de zaal tussen de bewoners het podium beklommen. De Gardedans werd door de bewoners van zorgcentrum St. Petrus met een lach op het gezicht bewonderd.

Daarna kwam het boerenbruidspaar met aanhang ten tonele die een paar klompendansen uitvoerde. Boer Gerard Nabuurs en boerin Ans vertelde aan het publiek wie ZE waren waarbij enkele bewoners knikte van herkenning. Het boerenbruidspaar van huize St. Petrus werd op het podium verwezen waarbij ze een speldje van de boerenstichting kregen opgespeld. Ok dit jaar hadden de Vliegenmeppers weer een artiest uitgenodigd. Dit jaar was het Tijn van Brussel die voor de bewoners herkenbare wijsjes en liedjes ten gehore bracht. Zanger Tijn zong voor en na de pauze een 20 tal minuten liedjes van oude glorie.

Toen werd het tijd voor de bekendmaking van de bewoners van het jaar. Ten eerste werd op rijm de knoergoeie bewoner dhr Hans Smits bekend gemaakt. Daarna mvr Driena de Gevel die totaal niets vermoedde en was een beetje ontdaan. De pauze was aangebroken en konden familie medebewoners en andere gaste de knoergoeie bewoners feliciteren.

Koningin Janne 1e der M4 betrad het podium om ook een onderscheiding aan deze jubilarissen om te hangen.
Zo ook vorst Jarno 1e decoreerde de jubilarissen.De Erpse zanger gaf ook een ode aan zijn meegekomen dochter Eva die tijdens het liedje met een bal op haar duim liet balanceren. Bewoners genoten en zongen met volle teugen mee.
Dansmariekes brachten ook in het 2e deel van het programma een dans en wel de showdans.

Helaas was het weer het einde van de ouderenzitting . Met de finale betreden nog eens het podium raad van elf vorst Jarno 1e, vorstin Lisette, koningin der M4 Janne 1e boerenbruidspaar. Met nog een dankwoord van Elly is de middag afgesloten en kunnen WIJ met ons alle terug kijken op een geslaagd evenement.

Ouderen commissie,  Bea School, Michiel en Hetty van Grinsven, Jan van Lankveld en Johan van Berloo BEDANKT.

Lees meer »

BOEKEL - In een bomvolle zaal van La Compagnie, de residentie van carnavals vereniging De Vliegenmeppers, werd vrijdag om elf over elf Vorst Jarno d’n Urste voorgesteld als Vorst der Vliegenmeppers. Jarno van Haandel, is 42 jaar en zal dit jaar de scepter zwaaien over het Mepperrijk, onder het motto:

 

“Nie sputteren mar durtutteren."

Vorst Jarno is getrouwd met Lisette (37). Samen hebben ze een dochter Juul (2). Ze wonen aan het Middenveld in Boekel. In het dagelijks leven is Jarno chauffeur bij van de Heuvel, waar hij hoofdzakelijk rijdt voor Galvano. Lisette is administratief medewerkster bij de gemeente Meierijstad.

Jarno is al eens jeugdprins geweest op de St. Janschool, en prins van d’n Tieleman in 2007. Zijn vader Jan van Haandel was prins bij de Knollekes in Boekel in 1997. Jarno is een fanatiek PSV supporter en voetbalt zaterdags in de zaal bij team La-Compagnie, samen zitten ze bij vriendengroep Vur Sles in Boekel.

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om Vorst Jarno te feliciteren, tijdens de receptie op zondag 12 februari vanaf 12.11 uur zaal La Compagnie.

Lees meer »