Wa hitti glijk outgespokt.


Op 18 januari was het de laatste receptie van Vorst Johan en Myrna. De bus vertrok naar Erp zodat we de receptie van de lindefluiters op konden gaan vrolijke. Zoals ze van ons gewend zijn kwamen we met een super grote groep binnen. Adjudant Pascal kreeg het voor van adjudant Leo. De eerste grap kwam al meteen goed binnen. Vorst Ivo en Janneke waren het nieuwe paar bij de lindefluiters geworden. Pascal vertelde wie we allemaal bij hadden zodat Vorst Ivo en Janneke ook wisten wie er nu in de paal aan het woord was. De dansmariekes hadden samen met Vorst Johan een mooie dans voor gedragen. Na de dans was het woord aan Vorst Johan. Hij heeft even uitgelegd waarom we afgelopen jaar afwezig waren bij de estafetteloop in Boekel, en mede daarom de lindefluiters zo hoog waren geëindigd. De jaarlijkse uitwisseling was toch ook weer verloren door de Lindefluiters. Daarna was het woord weer aan adjudant Pascal. Na een tal van grappen kon het spel “di slu alles” beginnen. Vorst Johan, in de voorgaande recepties nog door niemand verslagen, zou het wel eens even laten zien. Maar helaas, net vandaag, op zijn laatste receptie, haalde hij de bel niet eens. De sterke varkensboer “Vorst Ivo” had daar helemaal geen moeite mee, met gemak haalde hij de hoogste slag van alle bezochte carnavalclubs. En toch nog iets gewonnen Lindefluiters? Jazeker, een vatje met 5 liter bier, voor wie als hoogste zou eindigden. 1 februari zullen wij dit overhandigen aan "Vorst Ivo d'n Urste van de Lindefluiters, "Proficiat!!  Adjudant Leo was deze zondag nog niet helemaal wakker en daar maakte adjudant Pascal gretig gebruik van, had ie maar eerder naar bed moeten gaan!
Na de felicitatie werden Vorst Johan en Myrna door enkele raadsleden op de schouders gezet en het feest kon beginnen.
De bus arriveerde en met zijn allen weer terug naar Boekel. O jee, problemen! Vorst Johan? Vergeten? nou ja, vergeten. Toch maar even omkeren. 
Thuis, bij “La Compagnie”, aangekomen kon voor ons Vorstenpaar het afscheidsfeest beginnen. M4 speelde een hoop nummers en het was groot feest.
Na afloop had Vorst Johan en Myrna met Peer geregeld dat we lekkere soep, friet en snacks konden eten. Bedankt voor het eten.

Vorst Johan en Myrna, bedankt voor het afgelopen jaar, wij hebben ‘n super Vorstenpaar gehad en enorm van jullie genoten.
Ook super dat jullie bij de club blijven, Alaaf.


Zaterdag 17 januari was het zover. In de Nia Domo bij de knollekes werd afscheid genomen van Prins Max en Adjudant Leon. Ze deden dit op een leuke manier tijdens een dia presentatie. Tijdens het vertellen over de foto’s namen ze wel de tijd om het ene na het andere schrobbelaartje op te drinken. Het duurde ongeveer een kwartier maar ze hadden wel mooi de fles helemaal leeg met zijn tweeën. Toen was het de beurt aan buurtvereniging de blumkes. Birgit nam het woord en maakte er een grappig stukje van namens de buurt. Uiteindelijk veranderde Ex-Prins Max in een blumke en Ex-Adjudant Leon kreeg een mooie blauwe tuinoveral aan. Daar gingen ze op de bakfiets van het podium af. Rond de klok van tien uur kwam de grote Pierre Bos atlas naar boven geduwd door de raad van de knollekes. Het boek werd open geslagen en Vorst Twan nam de tijd om alle bladzijdes uit te leggen aan het publiek. Uiteindelijk was het dan zover, Prins Henry en Adjudant Erik van het Bovenstehuis als nieuwe heersers van het knollerijk. Het motto van dees twee:

“Menne buurman en ikke, gaon de Carnaval opkrikke!” 


Op vrijdag 16 januari was de bonte avond in Venhorst.
Deze avond werd afscheid genomen van het bonte avond team en er waren veel nieuwe mensen te zien op het podium. Wel leuk voor Venhorst dat andere talenten de bonte avond voort zetten. Mary Kanters (de zus van Prins Herman) stapte voor de eerste keer in de ton en ze deed het kei goed. De kei van Venhorst bestond dit jaar uit 5 vrouwen die hebben de kar getrokken om een winkel te openen in Venhorst. Na afloop soep op de sleutelbloem en daarna lekker slapen.


Donderdag 15 januari waren we te gast bij de kluisklepels van Huize Padua.
Adjudant Geert maakte op een ludieke wijze bekend wie de nieuwe prins of prinses zou worden van de kluisklepels. Uiteindelijk kwam Prinses Jolanda d’n tweede uit de kluis te voorschijn. Cv de Vliegenmeppers maakten er samen met de Peeltuuters uit Venhorst een mooi feestje van. Ok Moi was deze avond de muzikale ondersteuning. Om tien uur was het feestje voorbij dus kon de bus weer naar Boekel vertrekken. Nog ff wat frikadellen en 1 kroket voor Myrna en naar huis.


Op 11 januari, uitnodiging bij de Piepers in Volkel.
Ze hadden een nieuw onderkomen namelijk gemeenschapshuis de Schakel. De locatie was helemaal omgevormd voor de carnaval en ze hadden een mooie route gemaakt om binnen te komen. Het zag er super gezellig uit en dat werd nog eens benadrukt toen de vliegenmeppers binnen kwamen. M4 speelde lekkere nummers dus de polonaise werd vlug ingezet. De knoerissen uit Uden zouden graag voor ons naar binnen willen omdat ze nog naar de Uilen in Erp moesten. Geen probleem voor ons voor een blad bier werd het geregeld. (Dit blad kregen we niet van de Knoerissen maar van de Piepers. Rond de klok van half vier waren we eindelijk aan de beurt. Wat denk je pauze! Adjudant Pascal gaf het teken aan M4, gas erop. Op het podium aangekomen was Prins Wim , Kristel , Frank en Hans ff lunchen. Pascal maakte meteen gebruik van de ton en heette de Vliegenmeppers welkom. M4 speelde samen met de Durschieters nog een paar nummers en toen kwam het spul van de Piepers weer het podium op. Vorst Frank bedankte de Vliegenmeppers voor het invullen van de pauze en gaf adjudant Pascal het woord. Na een paar leuke anekdotes van Prins Wim nam Vorst Johan het woord over. Vorst Johan liet Prins Wim een taart opmaken met slagroom en kersen. Prins Wim had daar geen problemen mee, kan ook niet anders als je bakker bent toch? Adjudant Pascal kreeg het woord weer terug en het spel “di slu alles”kon beginnen. Prins Wim sloeg drie keer met de hamer op de kop van jut en kwam redelijk hoog. Kristel en de nieuwe Vorst van de Piepers ( Vorst Hans) sloegen ook een paar keer maar haalde de bel ook niet. Toen was het de beurt voor Vorst Johan en na 1 keer slaan ging de bel alweer. Nadat we de medailles en ons Vliegenzeik cadeau hadden gedaan verlieten we weer het podium. Beneden aangekomen kregen we veel complimenten over ons stukje. Nog ff dat blaadje bier opdrinken wat we nog tegoed hadden en toen de bus weer in naar Boekel.  Bij La compagnie nog wat tips uitgedeeld voor ons nieuwe Vorstenpaar. Het was weer een super geslaagde dag.     


Afgelopen zaterdag 3 januari waren we te gast bij de Stichting Boerenbruiloft.
Op deze avond werd er afscheid genomen van Boer Jan en Boerin Mirelle. Daarvoor kwam tonproater Billy als conciërge op met een leuke Buut. Het was zover…. afscheid van het Boerenbruidspaar van 2014. Na de leuke afscheidswoorden van Jan en Mirelle, daagde Boer Jan, Vorst Johan d’n vierde en Prins Max uit voor een partijtje "Di Slu Alles" op de Kop van Jut. Als eerste haalde Prins Max van de Knöllekes geweldig uit met een hoogte van twee meter maar Boer Jan en Vorst Johan gingen daar toch nog eens twee meter overheen zodat de bel van de Kop van Jut wel klonk. Na het afvoeren van het “oude Boerenbruidspaar” werden we getrakteerd op een geweldig optreden van zang door “Brabants Bont” alles onder begeleiding van Hein van de Elzen en Dirk van de Heijden. Daarna was het de beurt voor de volgende buut van “Kiske” maar als laatste, en volgens velen in de zaal de beste buut van de avond, was “Hans” uit Deurne. In deze buut kon hij haarfijn uitleggen dat veilig vrijen niet noodzakelijk is als een zwangerschap gewenst is. Geheel onherkenbaar kwam het nieuwe boerenpaar op het podium staan en na uitleg van de tips door Jos Biemans werd het spiksplinternieuwe “Boerenbruidspaar 2015” onthuld. Ton en Ellen van de Ven-van Haandel kwamen tevoorschijn. Na de installatie van Boer Ton en Boerin Ellen nam de kersverse nieuwe Boer al snel het woord over van Jos. Ten eerste omdat er nu al net zoveel was gesproken als anders door onze burgemeester Pierre Bos en ten tweede hij dit ook gewend is als fractievoorzitter van de DOP. Gelukkig wel altijd kort!!!
Na de vele felicitaties kon het feesten beginnen met DJ Mario. Wij gaan er zeker een leuk jaar van maken met dit skon stel bij La Compagnie. 
Ton en Ellen nogmaals van harte gefeliciteerd en ook wij zijn er zeker bij op carnavals maandag bij de trouwerij. 

 Boeren-1.jpg


 

Op 13 december zijn we op de feestavond geweest bij CV de Raopers uit Lieshout. 
Daar waren de broers Prins Rob en Adjudant John van de Broek de nieuwe hoogheden geworden. Bij binnenkomst zat het al aardig vol, eerst even lekker opwarmen in het café om daarna de zaal in te gaan om te feliciteren. Natuurlijk deden we dat op het wel bekende "Vliegenlied", met Vorst Johan d’n vierde en Vorstin Myrna voorop. In de buurt van het podium aangekomen kwamen Prins Rob en Adjudant John meteen naar beneden en dansten ze vrolijk mee. Deze avond hadden we ook het boerenbruidspaar Jan en Mirelle meegenomen, die wilden wel eens een keer meemaken hoe de Vliegenmeppers een feestje vieren op een andere locatie. Nou dat hebben ze geweten, ze hebben super veel lol gehad. Tijdens het lied (tsunami) sprong onze Vorst meteen het podium op. Myrna klom boven op een box en alle Vliegenmeppers erom heen. Het was één groot feest. De hele avond lekker veel polonaise en voordat we het wisten stond de taxi weer voor de deur. Op naar Bart en Sandra, zij hadden ons uitgenodigd voor soep, eieren, salades, en nog veel meer lekkere dingen. Bart en Sandra kei bedankt en sorry voor jullie nieuwe kleed. Wij hopen dat de kleur van het kleed toch weer origineel geworden is.


GCS de Drumknauwers hadden de receptie op 30 november bij Dientje Wijn. 
Weer compleet op pad, dat wil zeggen Vorst Johan en Vorstin Myrna, de raad van “meer dan” 11, de vrouwen met kinderen en natuurlijk niet te vergeten M4 en de dansmariekes. Bij binnenkomst werden we verzocht in een klein zaaltje plaats te nemen tot we aan de beurt waren. M4 begon met inspelen en het was meteen één groot feest samen met alle andere verenigingen die ook binnen stonden te wachten. Vorst Twan kwam nog even informeren of M4 de gelegenheid had de Knöllekes naar binnen te begeleiden, dat was natuurlijk geen probleem (voor ’n blad bier, doen ze …….) Het was tijd om Prins Frank d’n Twidde, Prinses Linda ,Adjudant Patrick en gouvernante Miranda te feliciteren. De dansmariekes dansten “hunne skonne gardedans” wat ze overigens geweldig deden. Adjudant Pascal en Vorst Johan lieten de hoogheden van de Drumknauwers nog één keer het dansje van het vliegenlied zien, waarna ze het zelf mochten demonstreren. Ze deden aardig goed mee. De kop van jut werd intussen opgebouwd en Prins Frank mocht drie keer proberen om een nieuw record neer te zetten. Toen Pascal tegen Adjudant Patrick zei van, “probeer jij het ook maar ’n keer”, vertrok het gezicht van ons Raadslid Robert Dapperens in zijn geheel, maar waarom? De schade bleef gelukkig beperkt. Vorst Johan nam daarna de hamer over en na één keer meppen ging de bel alweer, goed gedaan Vorst Johan, we zijn weer trots op jou. Na ons kwam vriendclub de Knöllekes uit Boekel aan de beurt, wel onder begeleiding van kapel M4. De inzet met het knöllekeslied begon goed, maar na 10 seconden moesten ze toch wel snel overschakelen op het bekende “Vliegenlied”. Deze grap viel toch wel goed in de smaak. Na het woord van Vorst Twan heeft Kapel M4 het dubbel en dwars goed gemaakt. Intussen was de bus gearriveerd, en zaten we allemaal te wachten op.... Kapel M4…… en hé hé eindelijk konden we vertrekken. Bij van Uden zaten we nog wat na te keuvelen en kwamen we erachter dat we nog naar Volkel toe moesten. Zanger Marco VandérA vierde n.l. in café Piepers het feit dat hij al 25 jaar in het vak zat. We zijn met een kleine delegatie weggebracht door Nicole. Marco was SUPER blij ons te zien en wij hebben nog SUPER genoten van dit feest. Er waren verschillende artiesten die optraden met natuurlijk veel Nederlandstalige hits. Nog ff naar Sami voor de inwendige mens en daar stonden Nicole en Roland ons op te wachten om het geheel weer veilig naar huis te brengen. Hartstikke bedankt allemaal.


Op 23 november stonden er weer twee recepties gepland. 
We begonnen in Zeeland bij de Smouskes. Prins Maurice, Prinses Marjo en adjudant Joris waren er de kersverse hoogheden geworden. Adjudant Pascal deed het woord en lieten de dansmariekes hun dans opvoeren. Ze hadden het gehele jaar getraind en mochten nu voor de eerste keer hun beste beentjes voorzetten. “Meiden” jullie hebben het SUPER goed gedaan. Ook kapel M4 gaf acte de préséance wat voor de Vliegenmeppers toch wel 'n hele grote meerwaarde heeft tijdens ‘n receptie. De kop van jut werd weer voor de dag getoverd maar…de zaal te laag of ons gevaarte was te hoog. Geen nood in een mum van tijd hadden onze technici  het iets inkort en konden de heren aan de slag. Onze Vorst Johan versloeg in één klap Prins Maurice. De bus stond alweer op ons te wachten. Dus na een paar drankjes gingen we weer op weg naar Venhorst. Aangekomen bij CV de Peeltuuters was het al lekker druk. In het café gezellig met M4 zingen en dansen totdat we naar boven mochten om Prins Herman en Prinses Marcha te feliciteren. Voordat adjudant Pascal het woord overnam gaven onze dansmariekes een geweeeldige optreden weg. Waarom hadden de Vliegenmeppers een wilgentak bij?? En waarom hing deze vol met vlinderdasjes? Het ging natuurlijk over de strikken die de Peeltuuters aan de wilgen hebben gehangen, of ze met deze gift hun outfit weer compleet gaan maken is nog maar de vraag. Intussen was de kop van jut volledig opgebouwd (nu gelukkig wel de hoogste versie) en kon de strijd beginnen. Helaas voor Prins Herman, maar wéér won Vorst Johan met de grote hamer. Rond de klok van zes stapte we in de bus huiswaarts. Vorst Jurgen van Cv de Lindefluiters stapte ook in de bus??? Bij “La Compagnie” aangekomen ging het feestje gewoon weer verder. Voor de lol hadden de twee Vorsten nog van kleren, steek en scepter gewisseld om de chaos compleet te maken. Na een paar uur kwamen enkele leden van de Lindefluiters toch maar eens kijken of alles nog wel goed ging met hun Vorst. Vooral Leo had al diverse rare foto’s voorbij zien komen, en och och wat moest hij er van denken. Alles was toch nog goed afgelopen en weer een SUPER gezellige zondag geweest.


De Peelkonijnen hadden ons uitgenodigd om op 21 november deel te nemen aan de altijd gezellige feestavond. 
Op deze avond werd Prins Vincent als nieuwe Prins van de Peelkonijnen geïnstalleerd. Na heel vlug feliciteren kon de avond beginnen. Er waren heel veel Carnavalsverengingen binnen dus was het vlug één groot bal. Dj en zanger Danny Robben was de gangmaker. Nu komt die toevallig ook tijdens de carnaval naar “La Compagnie”, dus de zondag met carnaval is verzekerd van heel veel gezelligheid. Rond de klok van 1 uur vertrokken we weer na Boekel, het was weer een geslaagde avond.


Zondag 16 november stonden de eerste recepties voor de deur. 
De bus was gearriveerd we konden naar CV de Pepper in Uden. Daar aangekomen is het Prins Sjoerd XVI die dit jaar de kar gaat trekken, hij was al geïnstalleerd op de laatste dinsdag van de vorige carnaval. Dan komt altijd de nieuwe prins te voorschijn. We hadden ons nieuw spel bij “de kop van jut” wat natuurlijk slaat op het motto van onze Vorst Johan d’n vierde met “Di slu alles” In zijn vrije tijd trommelaar van Supercussie “Sambanda” met: explosieve samba, rock en andere ritmes. Ook nog een groot compliment aan onze bouwers zij hebben er weer iets origineels van gemaakt. Het lukte Vorst Johan gelukkig om hoger te slaan dan Prins Sjoerd. Het was kei gezellig maar hadden ook verplichtingen in Odiliapeel, dus zijn we te kort bij de Pepper geweest. Volgende keer beter. Dus op weg naar CV de Schaopenwaesers.  Daar is Prins Roger met Adjudant Sjoerd de nieuwe heerser geworden. Nadat we voor in de zaal al flink gefeest hadden mochten we naar binnen om de nieuwe hoogheden te feliciteren. Na het praatje van Adjudant Pascal nam Vorst Johan het woord, gevolgd door het spel “Di slu alles”. Na drie keer slaan op de kop van jut was het toch weer Vorst Johan die als hoogste eindigde. De bus kwam gelukkig iets later dan afgesproken en daarom konden we er toch nog een mooi feestje van maken.


Op 15 november met zijn alle naar Nia Domo in Boekel. 
Carnavalsvereniging de Knöllekes bestaan dit jaar 55 jaar en dat was zeker ‘n reden voor gezellig feesten. En dat gaven ze, het was in twee zalen kei gezellig en lekker druk. Na afloop op de soep?  Nou ja, dat was tenminste voor iedereen de bedoeling, zó ook voor Adjudant Pascal. Maar tijdens het vervoer in de auto kon Vorst Johan het niet laten om zijn Adjudant zo weg te drukken dat deze heel even niet meer kon ademen, ocherum menneke. Alles is toch nog voor iedereen goed gekomen, alleen voor Pascal geen soep die avond. Wat een pech!! 


11-11 was voor ons het teken van het starten van een nieuw carnavalsseizoen.
Op deze avond hebben we om 11 over 11 het vaandel weer opgehangen in onze residentie “La Compagnie”. 
Het was een gezellige avond met een grote opkomst.


8 november  waren we uitgenodigd bij de bevriende carnavalsclub CV de Peeltuuters uit Venhorst.
Op deze avond werd er afscheid genomen van Prins Rens en Prinses Marjolein. De nieuwe heersers van de Peeltuuters kwamen tevoorschijn. Voor het nieuwe jaar zijn dit Prins Herman en Prinses Marcha geworden. Het was weer de eerste keer dat we op stap waren in pak en het was een geslaagde avond.