Neijs


Nog 1x: "Ik moet zuipen!"

Afgelopen zaterdag 2 februari 2019 was het Prinsenbal van de Knollekes, iets wat de Vliegenmeppers zeker niet willen missen. In Niadomo kwamen Job d'n Urste en zijn persoonlijk adjudant Vincent naar buiten als opperbevelhebbers van het Knollenrijk. Vincent en Job van harte gefeliciteerd met jullie benoeming als Adjudant en Prins en heel veel plezier toegewenst in jullie aankomend carnavals jaar. Na de verschijning van de Prins en zijn persoonlijk adjudant was het tijd om te feesten en Niadomo weer een keertje op z'n kop te zetten. Dit laatste is natuurlijk ieder Vliegenmepper op het lijf geschreven. 

Hiernaast stond voor dit uitstapje naar Niadomo vooral in het teken van het laatste keer onder leiding van onze Vorst Giel d'n Urste en zijn vriendin Laura. Zij hebben hun jaar bijna volbracht en er een heel mooi jaar van gemaakt. Het Prinsenbal liep op z'n eind en de Vliegenmeppers waren met z'n alle uitgenodigd op soep en om een vorstelijk eitje te komen eten in La compagnie. 

Naast alle vliegenmeppers waren er nog enkele gegadigde op uitnodiging mee gereisd. Maar als je op reis bent moet je altijd goed je koffers in de gaten houden, Prins Marc. Het zal je maar gebeuren dat je een emotioneel houtsnijwerk kwijt raakt.

Na de lekkere soep en een eitje, kwam het feest weer snel op gang. Het ging die avond in het Cafe van La compagnie nog (zachtjes) door:

Ik moet zuipen!
Barman hedde gij mij nog niet geheurd
Doe mij wat bier
Ieder kwartier

 

Aanstaande vrijdag is het voor de Vliegenmeppers zover, dan komt de nieuwe Vorst te voorschijn. Dan zal Giel officieel aftreden als Vorst en maken wij ons op voor onze nieuwe jubileum vorst.


Receptie Piepers Volkel & Feestavond Peelvruuters

Zaterdagavond 12 januari vertrok de bus iets later als gepland (wie o wie was er te laat?) naar Volkel om op receptie te gaan bij de piepers. Prins Jan de 4de en prinses Wendy zijn daar de nieuwe heersers geworden in pieperland. Gezellig met kapel M4 een feestje gebouwd in het voorportaal. Het was er zo gezellig dat zelfs de mensen vanuit de zaal naar ons toe kwamen. Na een uurtje voorpret mochten we het podium betreden. We hadden een lekkere volle bord spruitjes voor Prins Jan mee genomen want we hadden gehoord dat het echt zijn favoriete groeten zijn. Jan zei wel eerst betalen dan eet ik het pas op. Dus na €2,00 begon Jan met eten. Hij was wel zo vriendelijk om het met ons te delen. Aan zijn gezicht te zien vond hij het toch niet zo lekker.

Vorst Giel had natuurlijk zijn drumspel bij en Prins Jan mocht samen met de drummer van de durschieters proberen het record te breken om een vaatje bier in de wacht te slepen. Helaas was het niet gelukt, maar liefs 666 slagen in 1 minuut. Prins Jan daagde Adjudant Pascal uit om dat te verbeteren. Vorst Giel had al een keer bedacht om Pascal voor het blok te zetten. Pascal trok zijn handschoen en zijn jas uit en de steek ging af omdat hij zeker boven Jan wilde eindigen. Grappige Giel liet een aantal keren aan het publiek de tussenstand zien waardoor Pascal dus geen punten kon score. De laatste 10 seconden moest hij flink aan de bak maar uiteindelijk had hij 679 slagen in 1 minuut en kreeg groot applaus van de hele raad en de zaal.

Nog een paar uurtjes bal gemaakt in de zaal en rond de klok van 22.00 uur vertrokken we naar Elsendorp. Daar kwam die avond het nieuwe prinsenpaar. We kwamen natuurlijk binnen met het welbekende vliegenlied en meteen stond de zaal op zijn kop.

Na een spannend memoriespel waar ons Vorstenpaar Giel en Laura ook aan mee deden kwam er uiteindelijk Prins Mark d’n twidde en Prinses Janne uit. Natuurlijk mocht Prins Mark ook het drumspel spelen met iemand uit de zaal. Jullie zullen het niet geloven maar we hebben een nieuw record namelijk 801 slagen in 1 minuut. Er komen nog 2 recepties voor ons Vorstenpaar, de Lindefluiters in Erp en Cv de Wetters uit Nederweert wij zijn benieuwd of één van deze clubs het record nog gaan halen.

De nieuwe spreker Vorst Ruud had de avond mooi aan elkaar gepraat dus het gaat weer helemaal goed komen in Elsendorp met de carnaval. We zien jullie weer in Boekel op 9 februari tijdens de koninginneparty van kapel M4.


Onthulling boerenbruidspaar

Wij willen stichting boerenbruiloft Boekel van harte feliciteren met hun 40ste boerenbruidspaar.Op 05-01-2019 was het weer zover om naar La Compagnie te gaan. Op deze koude zaterdag ging stichting boerenbruiloft afscheid nemen van Mario en Ivonne van Sleeuwen waar we afgelopen jaar een mooie carnaval hebben gevierd. Maar Mario zei in het gemeente huis tijdens de nieuwjaarsreceptie al we zijn er niet bij kunnen we mooi nog een jaar er aan plekken. En het was per ongeluk echt zo via een filmpje hebben ze afscheid genomen vanaf het vliegveld, omdat het vliegtuig niet op durfde te stijgen.

Cabaret trio Jam maakte een korte rondreis door het wel en wee van de stichting, en hadden de mensen vlug aan het lachten.Na een paar mooie dansen van Brabant bond was het dan zover om het nieuwe paar te onthullen. Vorst Giel en Vorstin Laura werden uitgenodigd op het podium door spreekstalmeester boer Jos. Giel had wel al een vermoede wie het zouden worden totdat hij een briefje kreeg van zijn adjudant met de naam erop toen wist hij het zeker.

Na nog wat tips van Jos kwamen Mari en Carla Wijdeven als nieuwe boerenbruidspaar tevoorschijn. Koosje Citroen maakte er nog een gezellig avond van dus de voetjes gingen helemaal los bij sommige in de zaal. Na deze avond nog gezellig op de soep bij het boerenbruidspaar en daar was het ook weer super verzorgd.

Mari en Carla van harte gefeliciteerd namens de vliegenmeppers en dat we er samen weer een mooi carnavalsseizoen van gaan maken.


Carnaval in Roapersgat

8 december was het tijd om af te dalen naar Lieshoutse, naar het Roapersgat. We begeven ons echt over enkele grenzen van onze gemeente om carnaval te gaan vieren in de Meijerijstad. Iedereen was op tijd, de raad, de vorst en de bus dus we konden zonder slag of stoot direct vertrekken. Bij aankomst in Lieshout werden we ook direct doorgeloodst om in de feestzaal. Na nog enige onduidelijkheid of daadwerkelijk nog naar boven op het podium moesten komen. Ergens tussen de bedrijven door konden mochten we toch ons eigen laten zien.
En hier gebeurde het, Prins Erik d’n 2de en Adjudant Peter sloegen samen een record van maar liefst 798 slagen in een minuut. Hiermee staan ze bovenaan de lijst met de meeste slagen. Natuurlijk nog wel een straat lengte achter ons Vorstenpaar.
Verder stond er nog een 2e verrassing op Vorst Giel te wachten. Na alle formaliteiten werd de feestavond voortgezet onder muzikale begeleiding van een kameraad van Giel, ‘Onze Sander Bekkers’. Hiermee waren alle ingrediënten aanwezig voor een feestje. En voordat je het weet, is de staat de bus alweer klaar voor de terugweg.


Receptie Peeltuuters;

Na een korte busreis van Zeeland aangekomen in Venhorst. Een plekje uit onze eigen Gemeente Boekel. Het was er rustig en voor het eerst liep hier de receptie niet uit. Totdat de vrienden van Prins Mark en Prinses Susanne het podium op kwamen onder de mooie tonen van kapel M4. Die had ex-vorst Michiel geregeld. Intussen waren de Schaopenwaesers en de Knollekes binnen gekomen dus het was lekker druk voorin het café. De vliegenmeppers waren aan de beurt dus de lange stoet kon het podium betreden. Natuurlijk eerst onze dansmariekes maar het ging fout met de muziek. Na een herkansing van de DJ danste de meiden super goed. Na de woorden van Adjudant Pascal kreeg onze Vorstin Laura het woord. Vorst Giel stond erbij en keek erna. Na de uitleg van Laura mocht ook Prins Mark gaan drummen. Natuurlijk mocht hij iemand uit kiezen om het record te gaan verbreken met het drumspel. Paul de broer van Prinses Susanne kwam het podium op. Na een zware minuut stond de teller op 755. Onze Vorst Giel kon het niet laten en had binnen no time weer de microfoon in handen. Hi zette Laura voor het blok om ook te gaan drummen. Laura had natuurkijk een beetje geoefend in Zeeland en dat was maar goed ook. Laura kwam op 760 slagen in 1 minuut. Tevreden gingen we de zaal in om nog even na te genieten van de receptie. Die voor het eerst onder leiding van Vorst Herman was. Herman deed het super goed dus dat gaat ook bij de Peeltuuters weer helemaal goed komen. In december nog naar de Raopers dus een rustige maand voor ons Vorstenpaar.


Receptie Cv de Smouskes;

Zondag 25 november gingen we naar Zeeland om de nieuwe hoogheden te feliciteren van de Smouskes. Het was nog vrij rustig toen we binnen kwamen maar daar hadden wij zo verandering ingebracht. Na een paar pilsjes ging M4 los onder begeleiding van onze Vorst Giel d’n Urste. Gelukkig was Vorstin Laura er ook bij vandaag en ze had er weer veel zin in. Omdat Vorst Giel een groot blaasinstrument om zich heen had was Nick even onze reserve vorst. Na de eerste klanken van M4 stond hij al op de tafel. We zeiden jij gaat dadelijk mee naar boven maar dat durfde hij niet. Half 3 mochten we de zaal in. Na een mooi optreden van onze dansmariekes namen Adjudant Pascal en aansluitend Vorst Giel het woord. Prins Bram. Prinses Kaylee en Adjudant Wout mochten natuurlijk ook weer drummen. Maar Prins Bram koos 2 mannekes uit de zaal en dat waren geen vreemde van Vorst Giel omdat hij die 2 mannen les geeft. Ze kwamen uit op 677 slagen en Vorstin Laura op 702. Een mooie score van de Smouskes maar helaas geen eerste plek. Na wat nummers van M4 was de bus alweer gearriveerd om naar Venhorst af te reizen.


Feestavond Peelknijnen;

Op 23 november vertrokken we met de grote bus naar de vliegbasis in Volkel. Net zoals ieder jaar zijn we daar welkom om de sfeer te verhogen. Bij aankomst op de vliegbasis maakte we iets mee wat nog nooit was gebeurt. Ja , voor de eerste keer werden we echt gecontroleerd op onze ID. Vorst Giel stond op de lijst en dat zat ze niet lekker. Na een strenge controle werden we toch binnen gelaten. We waren de eerste bezoekers die binnen kwamen wat op zich wel leuk was nu konden we zelf een plek uitzoeken waar we gingen staan. Natuurlijk tegen de dansvloer aan maar een stuk verder van de box als andere jaren. Het leuke was dat we zo vroeg waren dat we ook het afscheid mee maakte van Prins Ed. We werden welkom geheten door Adjudant Toin. Toin vroeg wel of Pascal dit jaar van de glaasjes af wilde blijven. Sinterklaas kwam ook nog een bezoekje brengen, en de andere carnavalsverenigingen druppelde ook binnen en het was weer gezellig druk wat we ook gewend zijn bij de Peelknijnen. Rond de klok van half tien kwam de nieuwe hoogheid voor de dag dit jaar Prins Willem dun 2de . Willem is werkcentrum chef van de afdelingen hout en metaal op Vliegbasis Volkel. Het ging te rustig volgens de vliegenmeppers dus maar ff het leid van Vorst Giel de zaal in “ik moet zuipen” en meteen barsten de eerste polonaise los. We hebben weer super veel lol gehad een het was weer heel vlug tijd om naar huis te gaan. Helaas 45 minuten wachten omdat de buschauffeur niet naar binnen mocht. Adjudant Pascal ging even naar de poort en het was zo geregeld. Nog ff lekker eten bij Kreta en de avond was weer geslaagd.


Vaandel hangen

Op 16 november kwamen we bij elkaar bij La Compagnie om het vaandel op te hangen. We waren compleet als raad en M4. Rond de klok van 21.00 uur gingen we naar de zaal. M4 begon met wat vrolijke noten de avond. Nadat adjudant Pascal de avond had geopend kwamen Vorst Giel , Vorstin Laura en onze voorzitter Johan het podium op. Na een leuk praatje van onze voorzitter werd het vaandel opgehangen door ons vorstenpaar.

We zijn ook gestart met ons 55ste jubileumjaar. Voor dit geweldige jaar werden op deze avond ook nieuwe steken uitgereikt aan de raadsleden. Ook zijn alle leden voorzien van nieuwe strikjes en een nieuw logo. De steken werden aangeboden door Peter en Tina van Uden. Nogmaals bedankt voor de sponsoring.

Na het officiële gedeelte kon de feestavond beginnen in het café waar het een groot feest werd. De start van ons jubileum is goed verlopen. We maken er een super vet jaar van met in februari ons nieuwe jubileum vorstenpaar.

Alaaf.


Bierspiele bij de knollen

Zaterdag 17 november was het bierspiele bij de knollen in de nia domo. Het was voor de derde keer dus wij dachten we gaan hier ook een keer aan mee doen. Er waren van alle randen spellekes. We werden rond de klok van 22.00 uur verrast omdat C.v.de Vliegenmeppers werden vernoemt als club van het jaar. De reden was omdat wij het 55 jarig jubileum gaan vieren. We kregen €111,11 aangeboden. Wij hebben als club het bedrag verhoogd en daar hebben we DJ Duo ( Sander en Mathijs) voor geboekt. Deze dj’s komen op 1 maart 2019 draaien in de basement. De basement zit niet echt dik bij kas dus vandaar dit gebaar voor de jeugd van Boekel en Venhorst. De avond begint om 19.30 tot 21.30. Hierbij zijn ook ieder jaar de jeugdprins en de raad van de knollekes en de peeltuuters aanwezig. Wij als vliegenmeppers stonden bij de beste 5 van de avond maar onze Vorst Giel zijn vriend Gijs werd op deze avond Prins van de Bergkneuter dus wij hebben onze plek ingeleverd voor de laatste omdat we nog naar Handel gingen. In Handel werden we met open armen ontvangen en kwamen op met het vliegenlied. De hele zaal deed mee het was er meteen volop feest. Na wat woorden en medailles uitgereikt te hebben ging de polonaise weer van start. Het was weer een gezellige afsluiting.

 


Receptie Cv de Pepper en Schaopenwaeassers

Zondag 18 november gingen we met een grote bus naar Uden. Bij Cv de Pepper was daar de jongste prins pepper ooit. Prins Maikel en zijn adjudant Tommy. Onze vorst was zijn spelleke vergeten dus via Ingrid de reserve sleutel geregeld bij Pascal zodat Ingrid het drumspel uit de auto kon halen en vlug naar de pepper kwam brengen. We waren dus wat later aan de beurt maar dat mocht de pret niet drukken. Intussen was de café al lekker vol aan het lopen en toen starten ze met het vliegenlied. Het hele café deed mee met het bekende lied en het dansje. Op het podium was het de beurt aan Maikel XX om te gaan drummen. Zijn broertje mocht helpen om zoveel mogelijk slagen in 1 minuut neer te zetten. Het totaal kwam op 715 wat op dit moment het record is. Mochten ze dit record houden dan krijgen ze op 17 februari een vaatje vliegenzeik aangeboden op onze receptie. Half vier stond onze bus klaar om naar Odiliapeel te rijden. Allemaal een fles bier gekregen kon de reis weer verder. Ons vorstenpaar wilde eerst nog op de foto bij de vorst tegenover de pepper.

Aangekomen in de beukenhof waar het erg rustig was maakte we er daar weer een gezellig feestje van. We dachten het zal wel weer uitlopen net als ander jaren maar dat was niet het geval dit jaar. We konden zelfs voor de knollekes naar binnen omdat die er nog niet waren. We hadden wel al gezien op de lijst dat wij als enige club 25 minuten kregen en de rest 15 minuten. Dat kwam ook goed uit konden wij toch voor een beetje uitloop zorgen. Onze dansmariekes waren er voor de eerste keer bij met hun nieuwe dans. Ze hadden het super gedaan. In de ton stond een oude bekende van ons namelijk Vorst Thijs Ivits. Na wat woorden van adjudant Pascal en Vorst Giel ging het kwam het drumspel weer uit de tas. Prins Martie had 665 slagen. Gen eerste maar ook zeker geen laagste podiumplek. Na wat handen geschud te hebben dachten wij dat de peelkonijnen binnen kwamen met hun bekende lied. Maar niks was minder waar het waren de knollekes uit Boekel. De peeltuuters stonden er ook al dus de gemeente Boekel was goed vertegenwoordigd. Het was nog wel gezellig maar de bus was alweer gearriveerd. Nog ff wat eten en toen boer zoekt vrouw kijken.


De kop is er af ! . !

De dagen beginnen korter te worden en de nachten beginnen te lengen, de eerste nachtvorst is een feit, het is weer november en de steken mogen van weer van stok. Vorst Giel d'n Urste zal beginnen aan zijn tweede helft van zijn termijn en zal de Vliegenmeppers naast nog enkele recepties en prinsenballen, ook door het begin van ons jubileum jaar in moeten  loodsen. Aankomend jaar staat namelijk in het teken van ons 11 lustrum, oftewel ons 55 jarig jubileum.

Voor de start van de officiële carnaval, was de onthulling van de prins(ses) van de kluislepels. Samen met de collega verenigingen Peeltuuters, Bergkneuters en vele andere waren zij bij de ontsnapping van Prinses Kitty uit de kluis. Zij zal tijdens deze carnaval de scepter zwaaien in kluisklepelland. Mede door Prinses Kitty barste het feest al vroeg los, met alle gevolgen van dien. Voor de gene die er geen genoeg van konden krijgen, was er na het einde bij de Kluislepers er bij La compagnie nog genoeg.

De zaterdag hierop was het tijd om op te draven in de Horst, hier werd er afscheid genomen van Prins Dave en prinses Nancy. Zij werden uiteindelijk toch door extra hulp van "dit is mijn uitspraak en hiermee moet U het doen", toch terug in de vriendengroep genomen. Hiernaast werd ook het stokje van Vorst overgedragen van Vorst Guus aan Vorst Herman. Nu, was het tijd om ons voor te bereiden op de nieuwe prins en prinses van de Peeltuuters. Verschillende mogelijke paren werden op het podium geplaatst, maar er bleef er maar echt paar over. Marc en Suzanne van der Zanden zijn de gelukkige die na een spannende afvalrace zich Prins en Prinses van de Peeltuuters mogen noemen. Hierna was het tijd om te feesten op het repertoire van Maus. 


13 februari receptie Prins Bob van dun Tieleman;

Gelukkig liep deze receptie niet uit en waren we vlug aan de beurt. Op het podium hebben we zevermister Rob ook even in het zonnetje gezet omdat hij zijn 22 jarig jubileum vierden. Prins Bob uit Erp stond trots op het podium maar wij miste Julie dus die kwam ook het podium op, zo nu waren ze compleet. Na een korte toespraak kwam het drumspel weer naar boven. Prins Bob kwam op een totaal van 664 slagen per minuut. Vorst Giel beloofde Bob als hij naar alle recepties nog op de 2de plaats staat dat hij ook een vaatje bier wint. De trein arriveerde dus wij met zijn alle naar La Compagnie. Bij van Uden aan gekomen weer volle bak. We namen afscheid van koningin Amber samen met kapel M4. Mooie woorden van Amber en ze zou later weer incognito terug komen.

Eerst ff lekker geeten en toen ging de vloer eruit ipv het dak eraf. Rond de klok van elf voor half elf gingen de vliegenmeppers afsluiten. Adjudant Pascal begon met de woorden we gaan geen tranen laten maar toen begonnen de eerst tranen al te lopen bij sommige mensen. Nadat Jos namens stichting boerenbruiloft het woord nam en zei dat ze hadden genoten kreeg Mario de microfoon. Hij sprak namens zichzelf en Ivonne dat ze het nog nooit zo skon hadden gehad tijdens de carnaval. Vorst Giel en Vorstin Laura kregen daarna de microfoon van adjudant Pascal die ook al aangaf hou het lekker kort. Maar dat valt niet mee bij Vorst Giel. Ook ons vorstenpaar gaf aan dat ze echt SUPER genoten hadden deze carnaval en ze hoopte dat het weer vlug november zou zijn. Pascal sloot zich daar helemaal bij aan en gaf de microfoon aan voorzitter Johan. Die bedankte iedereen ook de DJ’s en het personeel. De steken gingen af en we hebben nog lekker tot in de kleine uurtje doorgefeest. Ook bij ons vorstenpaar hebben we het nog super naar onze zin gehad met Sander Bekkers en dj Berend Klomp.

'Makt da ge 'm rakt'

Carnaval 2018 was weer super tot volgend jaar!!!


13 februari bezoek Joep Jansen

Zoals elk jaar belanden wij ook ieder jaar bij Joep in de café. Niet dat wij op Heineken zitten

te wachten maar ja. Het was gezellig vol toen wij binnen kwamen uit onze welbekende treintje. Natuurlijk ook Joep naar boven voor de onderscheiding van ons vorstenpaar Giel en Laura. Vorst Giel daagde Joep uit om te drummen. Joep koos ervoor om Iris mee te laten drummen. Het werd de 1ste plek met maar liefst 707 slagen per minuut. Joep mocht kiezen tegen wie hij het op moest nemen, Vorst Giel of Vorstin Laura? Het werd onze Vorstin Laura die sloeg 819 keer raak. Maar dat al niet te min Joep en Iris blijven op de 1ste plek staan. Blijf de site volgen Joep en Iris en wie weet winnen jullie samen een vaatje bier van de vliegenmeppers.

Vorst Giel daagde ook 3 drummers van kapel M4 uit om te drummen. Jurgen had de hoogste score 763. Helaas doen die niet mee om de prijs te winnen.

 


12 februari Boerenbruiloft Mario en Ivonne

Het was eindelijk zover carnavalsmaandag, de dag dat Mario en Ivonne in het huwelijk traden. Vorst Giel en Adjudant Pascal waren ook de getuige op deze dag. Mochten ze weer lekker op het podium zitten en konden ze alles goed volgen onder het genot van een glaasje water. Er waren natuurlijk een hoop beletsels maar die werden door Ivonne zo van tafel geveegd, die wilde echt vlug gaan trouwen. Mario zei al ik heb straks geen ribben meer over in mijn magere lijf. Uiteindelijk getrouwd toen kon de drukke receptie beginnen.

Ook de vliegenmeppers mochten natuurlijk dit verse paar feliciteren. Onze Vorst Giel en Vorstin Laura hadden het bekende drumspel weer meegenomen. Knappe prestatie die Boer Mario en Boerin Ivonne daar neer hebben gezet. 653 slagen in 1 minuut dus ze stonden vanaf dat moment op de 1ste plek. Onze Vorst Giel sloeg 819 keer raak dus die was weer niet verslagen. Wij zijn benieuwd of dat nog iemand gaat lukken dit jaar. We zullen zien, Alaaf.

Op de maandagavond playback je gek met 2 nieuwe presentoren Vince da Prins en Michiel. Deze twee mannen hebben het leuk gedaan deze avond. We zaten weer helemaal vol met verschillende artiesten. Sommige opgemaakt en mooi aangekleed. Dj Marco maakte er op deze avond een super feest van.


11 februari optocht

Op zondag begonnen we op de zandhoek. Na de koffie en de broodjes naar de optocht. Tijdens de optocht goed opletten voor de takken, gemeente moet toch maar eens gaan snoeien naast het plein. In de Wilhelminastraat uit respect voor de familie Raymakers steken af en het geluid uit. Daarna gingen we weer verder met feesten op de wagen. Onderweg zagen we een enorme rook ontwikkeling dus wij 112 bellen. Na zon , regen , hagel en veel wind toch weer goed aangekomen bij de rotonde. We hebben met zijn alle weer een leuke gezellige optocht gehad. Toen we terug kwamen bij la Compagnie was het weer gezellig druk. Buiten stond het terras helemaal vol en die kwamen om 21.00 uur allemaal naar binnen. Verschillende DJ’s maakte er 1 GROOT feest van.


10 februari kleinkindjes bal, de mis. tirolerparty

De kindermiddag was lekker druk, dit is goed want dit is toch de toekomst voor de carnaval. Deuren worden zoals elk jaar bewaakt door de raadsleden van de vliegenmeppers. Ons vorstenpaar zat in de jury voor het mooiste geklede jongentje en meisje. Na de vele optredens van de jeugd werd het tijd om naar de kerk te gaan.Diaken van Tiel had er weer een mooie carnavalsmis van gemaakt. Vorst Giel had een kleine trampoline mee genomen voor de jeugd. Tijdens de sleuteloverdracht had de jeugd het idee om de kerk te veranderen in jumping xxl paradijs. Na de mis naar La Compagnie. Het was al lekker druk en het zou nog veel drukker worden die avond. Dj Mario begon de avond. Timmy Tirol kwam later op de avond de tent nog meer op zijn kop zetten. Het was weer super gezellig en druk. Wij zeggen volgend jaar weer.


9 februari voor lezen en scholenbezoek en Sleuteloverdracht

Op vrijdag van de carnaval begonnen we bij ministars. Onze Vorst Giel en Laura mochten voor komen lezen voor de kleintjes van ministars. Dit deden ze op een hele leuke manier. De kleintjes luisterde heel goed naar het carnavals verhaal. Na een lekker kopje koffie vertrokken we om naar de scholen te gaan. We begonnen bij de octopus. Onder en bovenbouw vierden met zijn alle tegelijk carnaval, was een slim idee en lekker druk. Een lekkere langen polonaise iedereen deed mee. Na de onderscheidingen vertrokken we naar de uilenspiegel. Daar kregen we een lekker broodje hamburger. Toen naar de aula, de kinderen riepen allemaal Giel Giel Giel. Na een kort woordje van alle hoogheden ook van Vorstin Laura kon het feest beginnen. Het werd tijd om naar de regenboog te lopen. Daar wist mister Jan het weer mooi aan elkaar te praten, en ook dit jaar moesten de geveerde steken flink dansen op het podium. Scholen weer bedankt dat we mochten komen we hebben weer genoten.

Om 18.45 was het gemeentehuis geopend voor iedereen om de sleuteloverdracht bij te wonen. Vorst Twan opende rond half acht de avond. Alle hoogheden mochten hun woordje doen. De vliegenmeppers hadden het vooral over de groenste gemeente in 2019. De hele raadzaal stond te luisteren zoals we gewend zijn. Natuurlijk kregen alle carnavals clubs de sleutel mee en daarna was het feest bij Salut. 

 


Receptie Vorst Giel en Vorstin Laura

Op zondag 28 januari hebben wij een super gezellige receptie gehouden voor ons Vorstenpaar. De familie was vroeg binnen dus de receptie begon een half uur eerder. De familie Verstraten zetten een grappig stukje op het podium neer. Daarna was het de beurt voor de familie van Haandel. Vorst Giel moest darten en daarna vragen beantwoorden. Bij een goed antwoord pakten ze een drankje in de zaal en bij elk fout antwoord ook.

Tijdens de receptie waren er ook nog jubilarissen. Jan en Gesa van Lankveld 22 jaar lid. Onze Adjudant Pascal en Hariëtte van Os 11 jaar lid en Gerjo en Sonja Gielen ook 11 jaar lid. De mannen kregen een mooi speldje de vrouwen een mooie bos bloemen.

Aansluitend kwamen er verschillende carnavalsverenigingen die meestal wel een spel bij hadden. Zoals jullie weten doen de vliegenmeppers ook altijd een spel en daar valt een vaatje bier te winnen. Tijdens de receptie hebben wij het vaatje bier overhandigd aan de Verkuskoppen uit Langeboom. Prins Peter had er 33 seconden over gedaan.

EMM kwam ook op de receptie met heel veel instrumenten. Het klonk super en Vorst Giel was ook super blij dat ze er waren. Ze hebben nog aan Vorstin Laura gevraagd of ze ook bij EMM wil komen spelen, daar ging ze over nadenken. De vrienden hadden ook een leuk spel bij; spijker slaan en daarna bier drinken tegen de vliegenmeppers. Jullie raden het al dat ga je nooit winnen tegen een carnavalsclub.

In Uden waren ze ook blij met het motto van onze Vorst “makt da ge ‘m rakt”. Het motto hebben ze daar langs de velden hangen en ze hebben zelfs shirts en sjaals laten maken.

Het was zo super druk dat helaas onze vrienden uit Venhorst de Peeltuuters niet boven zijn geweest omdat de bus er al weer was. Zondag op kans plus bal kunnen ze ons Vorstenpaar als nog feliciteren. Sambanda kwam de receptie tegen de klok van 21.00 uur afsluiten met een geweldig stukje muziek. Het was de langste receptie ooit maar ook deze keer was het weer super gezellig.

Vorst Giel en Vorstin Laura willen iedereen bedank die aanwezig waren op hun receptie, ze hebben er enorm van genoten.


Receptie Lindefluiters & Knollekes

Op zondag 21 januari vertrokken we rond de klok van 13.00 uur met een grote bus en een hoop personenauto’s naar Erp om naar de Receptie te gaan van Vorst Mels. We waren net als elk jaar als eerste binnen. Het officiële gedeelte was nog aan de gang maar dat vind onze bevriende club uit Erp geen probleem dat wij daarbij aanwezig zijn. We werden naar boven geblazen door kapel M4 en er was meteen sfeer in de zaal bij de Lindefluiters. Door wat leuke anekdotes te vertellen over Vorst Mels kwamen de lach spieren los. Onze Vorst Giel en Vorstin Laura hadden een spel bij natuurlijk. Er moest gedrumd worden. Vorst Mels had 296 aanslagen in 30 seconden en onze Vorst Giel 476. Na de onderscheidingen hebben we in de zaal nog wat gezelligheid gebracht totdat de bus kwam om ons naar de Knollekes te brengen.

In Boekel aangekomen zijn we met zijn alle vanuit La Compagnie naar de Nia Domo gewandeld. Met zijn alle meteen de zaal in omdat de koepelzaal dicht was. Na een half uurtje weer uit de grote zaal om samen met M 4 een feestje te bouwen in de entree. De raad van de knollekes kwamen allemaal kijken hoe gezellig de vliegenmeppers het allemaal hadden. Ook Prins Wouter kwam met ons feesten. Na een tijd gewacht te hebben mochten we naar boven. Toen de eerste op het podium stond kwamen de laatste uit de entree. ( zie filmpje op facebook). We waren de laatste gasten die het podium op kwamen dus adjudant Pascal dacht dan maak ik de tijd ook maar meteen vol tot 18.00 uur. Na wat leuke grappen was het de beurt voor Prins Randy en adjudant Wout om de gaan drummen. Vorst Giel dacht laten we 1 minuut drummen de receptie is na ons toch afgelopen. Randy en Wout hadden 544 aanslagen. Onze Vorstin Laura 844 en Vorst Giel 736 maar we moeten daar wel bij zeggen dat hij de laatste 30 seconden met 1 stok sloeg. Nadat alle medailles waren overhandigd hebben we samen met de Knollekes de Peeltuuters de receptie op een gezellige manier afgesloten.