Ouderenzitting St. Petrus

Gepubliceerd op 11 februari 2017 om 19:56

Zaterdag 12 februari 2017 verzorgde CV de Vliegenmeppers weer de jaarlijks terugkomende ouderenzitting in zorgcentrum St. Petrus.
Het voorprogramma werd opgeluisterd door het gemengd koor van de Boerenstichting. Opening van de ouderenzitting door onze spreekstalmeester Adjudant Pascal met het binnenleiden, Raad van elf en Koningin Janne 1e der M4, Stg. Boerenbruidspaar en het vorstenpaar Jarno 1e en vorstin Lisette. Daarna kreeg Elly Janssen van St. Petrus het woord die de CV de Vliegenmeppers verwelkomde en de bewoners een heel prettige middag wenste. Adjudant Pascal nam het over en kondigde als eerste de dansmariekes aan die vanachter uit de zaal tussen de bewoners het podium beklommen. De Gardedans werd door de bewoners van zorgcentrum St. Petrus met een lach op het gezicht bewonderd.

Daarna kwam het boerenbruidspaar met aanhang ten tonele die een paar klompendansen uitvoerde. Boer Gerard Nabuurs en boerin Ans vertelde aan het publiek wie ZE waren waarbij enkele bewoners knikte van herkenning. Het boerenbruidspaar van huize St. Petrus werd op het podium verwezen waarbij ze een speldje van de boerenstichting kregen opgespeld. Ok dit jaar hadden de Vliegenmeppers weer een artiest uitgenodigd. Dit jaar was het Tijn van Brussel die voor de bewoners herkenbare wijsjes en liedjes ten gehore bracht. Zanger Tijn zong voor en na de pauze een 20 tal minuten liedjes van oude glorie.

Toen werd het tijd voor de bekendmaking van de bewoners van het jaar. Ten eerste werd op rijm de knoergoeie bewoner dhr Hans Smits bekend gemaakt. Daarna mvr Driena de Gevel die totaal niets vermoedde en was een beetje ontdaan. De pauze was aangebroken en konden familie medebewoners en andere gaste de knoergoeie bewoners feliciteren.

Koningin Janne 1e der M4 betrad het podium om ook een onderscheiding aan deze jubilarissen om te hangen.
Zo ook vorst Jarno 1e decoreerde de jubilarissen.De Erpse zanger gaf ook een ode aan zijn meegekomen dochter Eva die tijdens het liedje met een bal op haar duim liet balanceren. Bewoners genoten en zongen met volle teugen mee.
Dansmariekes brachten ook in het 2e deel van het programma een dans en wel de showdans.

Helaas was het weer het einde van de ouderenzitting . Met de finale betreden nog eens het podium raad van elf vorst Jarno 1e, vorstin Lisette, koningin der M4 Janne 1e boerenbruidspaar. Met nog een dankwoord van Elly is de middag afgesloten en kunnen WIJ met ons alle terug kijken op een geslaagd evenement.

Ouderen commissie,  Bea School, Michiel en Hetty van Grinsven, Jan van Lankveld en Johan van Berloo BEDANKT.