Carnaval 2016

Gepubliceerd op 18 januari 2017 om 19:36

Zoals traditiegetrouw, begon ook deze carnaval met de sleuteloverdracht. Naast een quiz van de Knollekes en een oprechte excuses betuiging van de Peeltuuters waren de vliegenmeppers dit jaar iets minder positief. Maar toch heeft iedereen de sleutel overhandigd gekregen en kon de carnaval beginnen

 

Zaterdag werd de spits afgebeten door de allerkleinste, het minimeppersbal. De knapste minimepper en minimepperinneke werden natuurlijk nog extra beloond door onze Vorst. Hiernaast konden de minimeppers zich helemaal uitleven op minimepper’s got talent. De spits is er af en de vorst kon zich gaan voorbereiden op de avond. Maar eerst was er tijd voor bezinning bij de carnavals mis. Nog even een klein gebedje aan de carnavals god om ons te steunen.

….. Met de benen buiten… La compagnie… Met de benen buiten… zo ging het. Al enkele jaren op programma, het Tirolerfest in La compagnie. Dit jaar kwam DJ TIMMY TIROL draaien, de zaal liep al snel vol. Wat schrijf ik, La compagnie was in no time gevuld. En dan gaat het niet alleen om de feestzaal, maar ook het café en zelfs de cafetaria was gevuld. Het zeer competente barpersoneel kon het niet aan en moesten de meppers om hulp vragen. De Vliegenmeppers willen iedereen bedanken die met ons deze geweldige avond heeft gevierd. We willen onze excuses aan bieden voor de gaderobe, deze was niet berekend op de grote aantallen feestvierders.

Carnavals zondagochtend kon je niet beter beginnen, een lekker gebakken eitje voordat de wagen weer bestegen mocht worden. De mooiste, fleurigste, gezelligste, en vooral ook de grootse vorstenwagen. Natuurlijk, onvermoeibaar die vliegenmeppers en op de wagen lieten ze nog even weten waar het feestje die avond hiervoor was. Na de optocht, kwamen nog vele nog even de sfeer proeven bij La compagnie. De zaal was binnen enkele minuten weer gevuld.  

Zoals iedere maandag verzamelen de vliegenmeppers bij de boer, want het is weer boerenbruiloftdag. En ja hoor, het is ze weer gelukt. Het boerenpaar zijn in het onecht weer met elkaar getrouwd. En zeker was het een gezellige bruiloft, niemand  wilde naar huis. Gert-jan en Harriët, super bedankt hiervoor. Dit kwam ook goed uit, want er waren nog enkele plaatsen beschikbaar op de playlist van playback je gek en de prijzen geld was ook niet mis. Het ging los en de zwart-wit geschminkte mannen van KISS hadden de beste act. Hierna ging nog even het dak eraf ala meppers-style.

Dinsdag is traditie getrouw, de kroegentocht. Start: ‘t menneke, enkele meppers hadden opstart verschijnselen, toch moesten we paraat staan voor de hierop volgende receptie van Prins Jansen d’n 1ste van café d’n Tieleman. De carnaval zit er nu bijna op, alleen nog even terug naar La Compagnie, want de carnaval sluit niet vanzelf.

Hier zijn geen worden voor, de vliegenmeppers nodigen iedereen uit om dit volgend jaar ook maar eens te komen ervaren.