Vorst Jarno d'n Urste

Januari 2018

Receptie Vorst Jarno 1e en vorstin Lisette,

Op zondag 12 Februari 2017 werd door cv de Vliegenmeppers de receptie verzorgt voor onze vorst Jarno 1e en zijn vrouw Lisette. Nadat om 11.00 uur alle leden aanwezig waren zijn er foto's gemaakt door onze huisfotograaf Marriet Dapperens. De eerste gastvereniging stonden al te wachten om onze nieuwe vorst te feliciteren.

Lees meer »
Februari 2017

Ouderenzitting St. Petrus

Zaterdag 12 februari 2017 verzorgde CV de Vliegenmeppers weer de jaarlijks terugkomende ouderenzitting in zorgcentrum St. Petrus. Het voorprogramma werd opgeluisterd door het gemengd koor van de Boerenstichting. Opening van de ouderenzitting door onze spreekstalmeester Adjudant Pascal met het binnenleiden, Raad van elf en Koningin Janne 1e der M4, Stg. Boerenbruidspaar en het vorstenpaar Jarno 1e en vorstin Lisette. Daarna kreeg Elly Janssen van St. Petrus het woord die de CV de Vliegenmeppers verwelkomde en de bewoners een heel prettige middag wenste. Adjudant Pascal nam het over en kondigde als eerste de dansmariekes aan die vanachter uit de zaal tussen de bewoners het podium beklommen. De Gardedans werd door de bewoners van zorgcentrum St. Petrus met een lach op het gezicht bewonderd.

Lees meer »

Jarno d'n Urste

BOEKEL - In een bomvolle zaal van La Compagnie, de residentie van carnavals vereniging De Vliegenmeppers, werd vrijdag om elf over elf Vorst Jarno d’n Urste voorgesteld als Vorst der Vliegenmeppers. Jarno van Haandel, is 42 jaar en zal dit jaar de scepter zwaaien over het Mepperrijk, onder het motto:

Lees meer »

Vorst Ralph dn Urste

Ralph's ski-kluun top 10

Februari 2017
Januari 2017

Feestavond CV de Peelvruuters

Op zaterdagavond 14 januari waren we uitgenodigd op het prinsenbal van Cv de Peelvruuters. Carnavals vereniging de Krulstarte uit de Mortel waren ook uitgenodigd op deze avond.  We kwamen binnen op ons welkende vliegenlied en de toon was meteen gezet. We hadden de mooiste plek in de zaal midden op de vloer zoals jullie van ons gewend zijn. Vorst Ralph d’n urste samen met Ilse voorop en de avond kon beginnen.

Lees meer »

Kluislepels

Donderdagavond 12 januari gingen we naar Huize Padua om daar de bekendmaking van hun nieuwe prins of prinses bij te wonen. We kwamen binnen en we konden meteen aansluiten in de polonaise bij binnenkomst. Het was er al meteen gezellig. Cv de Peeltuuters met Prins Rik en Prinses Anja kwamen ook gezellig mee feesten. Ze hadden een nieuw lid in pak, Toon Vondervoort ja eindelijk hebben ze een passend pak kunnen vinden. Kei skon Toon en veel plezier.

Lees meer »

De Roapers en de peelleuters

Het was alleweer zover, het lusterum,  al 5 jaar mogen wij vanuit Boekel naar Lieshout vertrekken, natuurlijk, weer met een goed gevulde bus. Zoals gebruikelijk, even in pilzen voordat we met ons topnummer weer de zaal in mogen. We waren de laatste  vereniging die ons presenteerde aan Prins Berry  d’n Urste en zijn Adjudant Bart van de de Roapers. Hierna, was er op de dansvloer alleen nog maar ruimte om onze club neer te planten.

Lees meer »

Carnaval 2016

Zoals traditiegetrouw, begon ook deze carnaval met de sleuteloverdracht. Naast een quiz van de Knollekes en een oprechte excuses betuiging van de Peeltuuters waren de vliegenmeppers dit jaar iets minder positief. Maar toch heeft iedereen de sleutel overhandigd gekregen en kon de carnaval beginnen

Lees meer »
Februari 2016
Januari 2016

De receptie / feestavond bij de Lolbroeken

Op 30 januari was het dan zover, na drie jaar afwezigheid gingen we weer naar de Lolbroeken in Gemert. Dit jaar hadden ze een jubileum ze bestonden 44 jaar Nogmaals van harte gefeliciteerd. Dit jaar waren de hoogheden, Vorstin Vivian, Adjudant Arie, Hofdame Lian, Jeugdvorstin Leona en Adjudant Tony.

Lees meer »

De eerste recepties

Na de bekendmaking van onze Vorst Ralph d’n Urste en zijn vrouw Ilse tijdens het vliegenvangen gingen we op zondag naar hun eerste receptie. We begonnen in Erp bij de Lindefluiters, waar Vorst Peter en Nancy de nieuwe heersers van de lindefluiters, 1 dag van te voren bekend waren gemaakt.

Lees meer »

Vorst Danny dn Urste

December 2015

Fiets hem der in met de Drumknauwers

Zondag 29 November zijn we met een volle bus richting de drumknauwers in Gemert gegaan. M4 begon met voorbereidingen van de longinhoud en zorgde daarna voor een muzikale ondersteuning waardoor het dak er bijna af ging bij Dientje Wijn.

Lees meer »
November 2015

Recepties met het hangen van de

Zondag 22 november vertroken we met een volle bus met de dansgarde, M4, de raad van elf en natuurlijk onze Vorst, naar twee recepties. We begonnen bij de Smouskes in Zeeland waarna de Peeltuters in Venhorst in het verschiet lagen. Met als eindverrassing nog een plechtige eindceremonie.

Lees meer »

Vliegenmeppers op de vliegbasis

Op 20 november gingen we met de raad van 11 en onze Vorst Danny naar de vliegbasis Volkel. We waren mooi op tijd vertrokken ( dit keer was de taxi er wel). In Volkel aangekomen moesten we 20 minuten wachten voor de poort omdat er een extra strenge controle was. Uiteindelijk aangekomen bij de zaal waar op deze avond de nieuwe Prins van de peelkonijnen bekend werd gemaakt.

Lees meer »

Eerste 2 recepties klaar, rammen maar

Op 15 november gingen op receptie bij de Schaopenwaesers om Prins Paul en Adjudant Syl en hun echtgenoten te feliciteren. Daar aangekomen mochten we wachten onder het genot van een drankje. We konden op de beamer kijken wat er in de zaal gebeurden. De vrienden van de prins deden hun voordracht. De prins en de adjudant waren vast gezet in een schandpaal. Bij een fout antwoord kregen ze met een plastic hamer een tik op hun hoofd. Het werd een bloed linke receptie.

Lees meer »

Bergkneuter, Bart-Jan d'n Urste

Zaterdag 14 november gingen wij met een delegatie naar Handel om te gaan kijken wie de nieuwe heerser zou worden van de Bergkneuters. In een mooie vernieuwde bron begon het feest vlug los te barsten, met de Boekelse dj Marco van Delst uit Boekel. Natuurlijk kon onze Vorst Danny niet ontbreken.

Lees meer »

Bekendmaking Prinsenpaar Cv de Peeltuuters

Op 7 november was het weer zover, bijna 11-11 bal dus het pak kon weer uit de kast en de steek mocht weer worden opgezet. Zoals ieder jaar misten er wel iemand iets, bv schoenen, ketting, pochet. Nadat de vergeten spullen na waren gebracht konden we toch vertrekken met Vorst Danny d’n Urste en zijn vrouw Ellen en de raad van elf met hun partners. De bus kwam niet opdagen dus wij met eigen vervoer naar Cv de Peeltuuters uit Venhorst.

Lees meer »